Emisiuni, Filme si Seriale Filme USA

Amazon mută producția Lord of the Rings din Noua Zeelandă în Marea Britanie

Amazon mută producția Lord of the Rings din Noua Zeelandă în Marea Britanie

Amazon a decis să producă viitorul său stapanul Inelelor Seriale TV din Marea Britanie începând cu al doilea sezon. Deși primul sezon a fost filmat în Noua Zeelandă, ca și în filmele lui Peter Jackson, Amazon spune acum că pre-producția din sezonul doi va începe la începutul anului viitor în Marea Britanie, în timp ce post-producția sezonului 1 continuă în Noua Zeelandă până în iunie.

Nu este clar exact unde va fi filmat serialul. Amazon livrează seturile complexe pe care le-a construit pentru primul sezon în Marea Britanie și, în prezent, le rezervă etape, potrivit lui Termen limita. Compania filmează deja mai multe serii Prime Video în Marea Britanie, inclusiv adaptări Neil Gaiman Prezențe bune și Anansi Boys.

Mutarea în Marea Britanie nu va fi lipsită de controverse. Autorul JRR Tolkien și-a bazat Shire-ul Pământului Mijlociu pe experiențele sale trăind în Anglia rurală, dar reprezentările vii ale lui Jackson în filme au făcut peisajele din Noua Zeelandă la fel de strâns asociate cu franciza și au condus un turism semnificativ în țară.

„Vrem să mulțumim oamenilor și guvernului din Noua Zeelandă pentru ospitalitate și dăruire și pentru asigurare Stapanul Inelelor serial cu un loc incredibil pentru a începe această călătorie epică ”, spune vicepreședintele Amazon Studios Vernon Sanders într-un comunicat. „Suntem recunoscători Comisiei pentru Film din Noua Zeelandă, Ministerul Afacerilor, Inovării și Ocupării Forței de Muncă, Turismului din Noua Zeelandă, Auckland Unlimited și altora pentru colaborarea lor extraordinară care a sprijinit sectorul cinematografic din Noua Zeelandă și economia locală în timpul producției sezonului 1 . ”

Termen limita raportează că gestionarea strictă a Noii Zeelande a pandemiei COVID-19 a fost un factor în decizia Amazon. Mai mult de jumătate din distribuție este britanică și ar fi trebuit să rămână în Noua Zeelandă aproximativ doi ani din cauza restricțiilor la frontieră și a regulilor de carantină. Cu o bază în Marea Britanie, distribuția va fi mult mai aproape de casă, iar producătorii ar putea folosi și alte locații din Europa.