Tech Smartphones

Noul Surface Duo 2 de la Microsoft are toate caracteristicile care lipseau prima dată

Noul Surface Duo 2 de la Microsoft are toate caracteristicile care lipseau prima dată

Microsoft a anunțat oficial noul Surface Duo 2, cea de-a doua încercare a unui telefon pliabil cu Android. Duo 2 păstrează designul de cap al modelului de primă generație, dar abordează în mod specific multe dintre reclamațiile pe care le-am avut. De data aceasta, Microsoft pune o cameră legitimă pe ea, acceptând 5G, utilizând un procesor actual și lansează ecrane mai mari – lucruri pe care toate sunt destul de plăcute să le aibă pe telefoanele scumpe. Microsoft spune că Duo 2 va fi disponibil începând cu 21 octombrie pentru 1.499,99 USD.

Surface Duo 2, care este disponibil în aceeași culoare albă ca prima generație plus o nouă opțiune de negru, are două afișaje OLED de 5,8 inci, 1344 x 1892 conectate printr-o balama care vă permite să o deschideți ca o carte sau un accesoriu ca un cort. Este o abordare semnificativ diferită de ceea ce face Samsung cu telefoanele sale pliabile, care au un singur ecran mare care se pliază în jumătate. Combinate, cele două afișaje Duo 2 măsoară 8,3 inci în diagonală și ambele au o rată de reîmprospătare mai rapidă de 90Hz. O ușoară curbă pe ecran permite vizualizarea acestuia când Duo 2 este închis, arătându-vă timpul și notificările ratate. Acoperind ecranele este sticla Corning.

 

 Duo 2 păstrează designul unic al primului model.

Imagine: Microsoft

 

Ecranele au o ușoară curbă care le permite să fie vizibile când Duo 2 este închis – Microsoft îl folosește ca panou de notificare.

Imagine: Microsoft

 

În interiorul unei jumătăți a dispozitivului se află procesorul Qualcomm Snapdragon 888 – un upgrade semnificativ față de cipul 855 care era în prima versiune. De asemenea, acceptă conectivitatea 5G, un alt upgrade de la radioul 4G care a fost în primul Duo. Microsoft spune că este cel mai subțire dispozitiv 5G de pe piață. Asociat cu procesorul este 8 GB RAM (cu 2 GB mai mult decât prima generație) și între 128 GB și 512 GB spațiu de stocare. Alte îmbunătățiri hardware includ NFC, dar nu există încărcare wireless, două lucruri care au fost omise enervant din primul Duo. Microsoft nu a specificat cât de mare este bateria, dar susține linia obișnuită de „durata de viață a bateriei toată ziua”.

 Captură de ecran de Grayson Blackmon / The Verge

 

Surface Duo 2 are un sistem de camere triple spate.

Surface Duo original era încărcat cu o singură cameră deasupra ecranului din dreapta și, sincer, era teribil și unul dintre cele mai slabe puncte ale hardware-ului. De această dată, Microsoft a instalat un sistem adecvat cu trei camere pe exteriorul Duo 2, cu un sistem standard de camere late, ultrawide și teleobiectiv. Toate cele trei camere au rezoluție de 12 megapixeli, obiectivul larg și teleobiectiv având, de asemenea, stabilizare optică a imaginii.

La fel ca Duo anterior, Duo 2 acceptă introducerea stiloului cu linia de pixuri de suprafață Microsoft. Puteți lipi magnetic noul Surface Slim Pen 2 de exteriorul Duo 2 pentru a-l ține la drum în mișcare și se va încărca în timp ce stă acolo. (Dar, din nou, nu există încărcare wireless pentru telefonul în sine.)

Imagine: Microsoft

Duo 2 funcționează cu noul Surface Slim Pen 2 de la Microsoft.

Desigur, pasul principal al liniei de produse Duo este productivitatea, deoarece este în esență două smartphone-uri standard conectate printr-o balama. Acest lucru nu se schimbă anul acesta și Microsoft spune că a venit cu mai multe optimizări pentru partajarea informațiilor între cele două ecrane și răspândirea unei singure aplicații între ele. Compania spune că 150 de jocuri, inclusiv Legendele asfaltului 9Combat modern 5, și Dungeon Hunter 5, sunt optimizate pentru utilizarea unui ecran ca controler în timp ce vizualizați jocul însuși pe celălalt ecran.

Dar aceste promisiuni au fost făcute și pentru primul Duo, iar suportul software a fost locul în care s-a destrămat cu adevărat. Demo-urile Microsoft arată impresionant, dar au făcut-o și prima dată, așa că vom rămâne foarte sceptici până când vom putea să-l testăm din prima mână.

Duo 2 rulează Android 11 la lansare, chiar dacă Duo-ul original este încă înfășurat cu Android 10 și Microsoft nu a indicat când ar putea primi actualizarea la 11. Consultați manualul nostru cu Duo 2 aici și rămâneți la curent pentru viitoarea noastră recenzie.