Tech

Amazon ne-a trimis un PDF de 13 pagini pentru a demonstra că Elon Musk este la fel de litigios ca Jeff Bezos

Amazon ne-a trimis un PDF de 13 pagini pentru a demonstra că Elon Musk este la fel de litigios ca Jeff Bezos

Marți, Elon Musk i-a acuzat pe Jeff Bezos și companiile sale că folosesc sistemul legal pentru a încetini progresul SpaceX în timpul unei discuții la Conferința Cod 2021. Doar câteva ore mai târziu, Amazon – care lucrează la un proiect concurent de internet prin satelit – a trimis The Verge o listă nesolicitată de 13 pagini de procese, petiții guvernamentale și alte acțiuni legale pe care SpaceX le-a întreprins de-a lungul anilor.

„Atașată este o listă a uneia dintre situațiile în care SpaceX a dat în judecată guvernul SUA în probleme de achiziții publice și a protestat împotriva diferitelor decizii guvernamentale”, a scris un purtător de cuvânt al diviziei satelit Amazon, Project Kuiper, în e-mail. „Este dificil să-ți împaci propriul istoric cu poziția lor recentă față de alții care depun acțiuni similare.”

„ESTE DIFICIL ÎNCONCILIAREA PROPRIULUI DOCUMENT ISTORIC CU POZIȚIA LOR RECENTĂ”
Lista – publicată mai jos, pe măsură ce Amazon a insistat că a fost furnizată în evidență – conține într-adevăr o serie de procese intentate de SpaceX, inclusiv unele datând din 2004, când Musk încă încerca literalmente să demareze startup-ul. Dar include și mai multe acțiuni procedurale, cum ar fi momentele în care SpaceX a depus opinii cu privire la modul în care guvernul ar trebui să aloce anumite benzi de spectru pentru comunicațiile prin satelit – pledoarie care a crescut pe măsură ce SpaceX a început să își construiască rețeaua de satelit Starlink.

LEGATE DE

Elon Musk către Jeff Bezos: „Nu poți da în judecată drumul tău spre Lună”
Acestea fiind spuse, există 39 de acțiuni documentate în listă, împărțite în trei categorii: litigii, proteste la Biroul de Responsabilitate al Guvernului și opoziții depuse la FCC. Amazon a notat fiecare acțiune, care întinde masa până la 13 pagini.

„Suntem de acord pe deplin” cu ideea Amazon, a declarat un purtător de cuvânt pentru Blue Origin într-un e-mail către The Verge. „SpaceX este foarte conștient, după ce a beneficiat de propriile sale proteste frecvente și de dosare în fața instanțelor împotriva NASA și Forțelor Aeriene ale SUA, că astfel de acțiuni sunt o practică obișnuită în procesul de achiziții publice”.

La câteva momente după ce a fost publicată această poveste, Musk a scris pe Twitter ca răspuns la declarația Amazon că „SpaceX a dat în judecată să fie * permis * să concureze, BO [compania spațială a lui Bezos, Blue Origin] dă în judecată oprirea concurenței”.

Lista oferă o fereastră cu privire la cât de strânsă compania lui Bezos urmărește și examinează acțiunile SpaceX în timp ce încearcă să concureze pe piața națională de internet prin satelit. Nici nu este singura listă pe care Amazon a compilat-o. La începutul acestei luni, într-un depozit la FCC, compania a prezentat o serie de ocazii în care crede că Musk și SpaceX au îndoit sau încălcat regulile guvernamentale:

„Încercați să țineți o companie condusă de Musk să respecte regulile de zbor? Sunteți „fundamental rupt”, a scris Amazon în dosarul său, referindu-se la momentul în care Musk s-a plâns că structura de reglementare a Administrației Aviației Federale a încetinit operațiunile SpaceX. „Încercați să păstrați o companie condusă de Musk la regulile de sănătate și siguranță? Ești „neales și ignorant”, a adăugat aceasta, referindu-se la carnea de vită a lui Musk, cu oficiali care au încercat să țină fabricile închise pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Ceea ce este oarecum surprinzător este faptul că Amazon a oferit acest răspuns nesolicitat, întrucât comentariile lui Musk la evenimentul de marți al Conferinței Codului se refereau în mod specific la compania spațială a lui Bezos, Blue Origin, care dădea în judecată oprirea NASA de la acordarea unui contract de aterizare lunară către SpaceX. „Nu poți da în judecată drumul tău spre Lună, oricât de buni ar fi avocații tăi”, a spus el.

Desigur, Musk a criticat recent și Amazon pentru că a luat măsuri legale în spațiul de internet prin satelit. În august, Musk l-a denunțat pe Bezos pentru că a renunțat la rolul său de director executiv de la Amazon „pentru a urmări o acțiune cu normă întreagă, intentând procese împotriva SpaceX”, după ce Amazon a protestat împotriva extinderii Starlink.

SpaceX nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Rapoarte suplimentare de la Joey Roulette.