Tech Tableta

AMD Fusion pe tablete cu Android Ice Cream Sanwich si Windows 8 [CES 2012]

AMD Fusion pe tablete cu Android Ice Cream Sanwich si Windows 8 [CES 2012]

CES 2012 i-a prins pe cei de la AMD pregătiţi. Alături de tabletele unor firme ca MSI şi Acer, cei de la AMD au venit cu noile Fusion. AMD a colaborat cu o altă firmă pe nume BlueStacks pentru ca aplicaţiile de Android să meargă şi pe Windows 8, după cum se poate vedea şi în video-ul de mai jos. Sigur, acest lucru aduce mai multe opţiuni, mai multă diversitate şi deci poate aduce mai mulţi clienţi.

Iconia Tab W500 a fost folosit din gama Acer, iar din gama MSI a fost folosită tableta WindPad 110W. Prima a venit cu sistem de operare Windows 8 şi a doua cu Android Ice Cream Sandwich. MSI WindPad 110W a venit cu Z-01 APU, două nuclee x86 de 1,0 GHz, placă video HD 6250 şi 2GB RAM.

Drumurile celor două firme , Intel şi AMD, sunt tare interesant de urmărit. Au acelaşi scop de a aduce performanţe înalte, dar folosesc strategii diferite. Pe când cei de la AMD au adus APU-urile Fusion, cei de la Intel lucrează pe de altă parte la noile procesoare Atom Medfield cu tehnologie de 32nm. Ambele soluţii sunt optimizate pentru o arhitectură x86, iar diferenţe sunt şi la modul de lucru. Intel a preferat să lucreze direct cu cei de la Google, pe când AMD se bazează pe susţinerea din partea comunităţii (Android Community) pentru dezvoltarea optimă şi eficace a sistemului.