Tech

AMD isi face planuri deja pentru 2013

AMD isi face planuri deja pentru 2013

AMD intenţionează să îşi actualizeze mai târziu anul acesta seriile de procesoare E şi C pentru notebook-uri şi Z pentru tablete. Planurile pe 2013 le putem vedea mai jos. Sunt pe scurt, dar putem observa obiectivele principale ale companiei. Nu ar trebui să ne mire faptul că vor să se concentreze pe procesoarele low power. Consumul de energie este un factor important pentru orice tip de produs consumator sau cel puţin ar trebui să fie… puţină economisire nu strică.

Cu toate că veştile din toamna anului trecut spuneau ceva de o lansare a două APU-uri low power, Krishna şi Witchita, se pare că au intervenit nişte probleme la nivel de fabricare şi cele două nu se mai regăsesc deloc în grafice. În orice caz, următoarele procesoare se vor regăsi sub denumirea de Brazos 2.0 şi vor fi de tip low voltage pentru laptop-uri subţiri şi uşoare care consumă între 9 şi 18 W. Din acest punct de vedere se vor asemăna cu Brazos 1.0, însă vor avea şi câteva tehnologii în plus, cum ar fi AMD TurboCore.

Noua serie pentru tablete şi alte dispozitive low power este poreclită Hondo şi va avea un TDP de 4,5W. Procesoarele vor avea unul sau doua nuclee, dar toate produsele vor fi disponibile cu tehnologie DirectX11 şi vor putea reda HD.

La anul, AMD va lansa seria cu o tehnologie de 28nm, seria Tamesh de 3W înlocuindu-le pe cele din gama Hondo, iar Kabini pe cele din seria Brazos 2.0. Deşi Brazos şi Brazos 2.0 sunt toate dual core, cele din gama Kabini vor fi low power cu 2 sau 4 nuclee.