Tech

AMD Kaveri a fost amanat pentru CES 2014

AMD Kaveri a fost amanat pentru CES 2014

Update 12.08.2013: Poziţia oficială AMD infirmă zvonurile cum că platforma AMD Kaveri a fost amânată pentru CES 2014. Un oficial AMD a declarat pentru Laptop News că noile APU-uri AMD Kaveri vor fi livrate începând cu T4 2013. Rămâne de văzut dacă planurile AMD se vor potrivi cu cele declarate.

Noile unități accelerate de procesare (APU) de la AMD au fost amânate pentru începutul anului viitor. AMD Kaveri promite să aducă îmbunătățiri majore ale performantei. Entuziaștii se așteaptă ca performanța unității integrate de procesare grafică (iGPU) să fie aproximativ dublă fata de ceea ce oferă acum AMD Richland..

Procesoarele AMD Kaveri vor veni în modele quad core și dual core, dar chiar și performanța acestor nuclee de procesare x86 va crește cu până la 20%. AMD a anunțat în repetate rânduri că procesoarele Kaveri vor sosi în 2013. Inițial au fost anunțate pentru mijlocul anului și apoi pentru perioada Black Friday 2013, dar acum, conform colegilor de la XBitLabs.com, AMD a confirmat întârzierea lansării. Noile APU-uri vor aduce prima implementare a conceptului HSA (Heterogenous System Architecture) în lumea portabilelor și a PC-ului.

Cipurile AMD Kaveri vor folosi arhitectura Steamroller pentru nucleele x86 și GCN (Graphics Core Next) pentru iGPU. Aspectul cel mai interesant este faptul că noile cipuri vor avea un consum și mai scăzut decât ceea ce ne oferă AMD Richland acum, dar performanța x86 ar putea fi comparabilă cu Microsoft Xbox One și SONY Playstation 4.