Tech

AMD raspunde provocarii Intel? | Laptop News

AMD raspunde provocarii Intel? | Laptop News

AMD se pare că nu va urmări bătălia celor de la Intel cu MacBook-urile Air şi Pro de pe margine, ci chiar le va face concurenţă. Vă aducem aminte că ultrabook-urile reprezintă noul segment pe piaţa IT de laptop-uri ultra-subţiri şi uşoare care trebuie să îndeplinească criteriile impuse de cei de la Intel.

Cu toate astea, Intel nu deţine monopol pe segment şi se pare că la începutul lui 2012 cei de la AMD vor veni cu “replica”. Se pare că aceştia din urmă colaborează deja cu mai mulţi producători de laptop-uri care vor folosi pentru produsele lor chip-uri AMD. Sigur, modelele de notebook-uri din proiectele celor de la AMD vor suferi schimbări, deşi nu ştim sigur în ce constă ele.

AMD produce acum APU-urile (accelerated processor units) care integrează procesorul cu placa video într-un singur chip pentru a reduce consumul de energie. Se zvoneşte că laptop-urile ultra-thin de la AMD vor veni la CES 2012 şi vor fi echipate cu chip-uri Brazos 2.0. S-ar putea chiar ca noile modele să fie mai ieftine decât ultrabook-urile de la Intel care acum pot fi găsite la preţuri între 800-1000 de dolari sau chiar mai mult.