Tech Laptop

AMD ultrathin vs. Intel ultrabook

AMD ultrathin vs. Intel ultrabook

Ştiam de câteva luni că cei de la AMD urmăresc să iasă pe piaţă cu o categorie diferite de laptop-uri care să eclipseze ultrabook-urile celor de la Intel. Aceştia se pare că vor să pluseze în termeni de preţ şi să aducă noile modele cu preţuri mai joase cu 100-200 de dolari.

Nu cred că mai are rost să vă explicăm încă o dată trademark-ul celor de la Intel, ultrabook-urile deja au făcut senzaţie atât în străinătate cât şi în ţară la noi. Au fost prezente la CES 2012 şi chiar au demonstrat cât de utile şi performante pot fi în repetate rânduri. Cum lucrurile evoluează cu o viteză incredibilă, ultrabook-urile deja au început să se transforme în sisteme hibrid încorporând chiar şi funcţiile unei tablete. Poate preţurile pentru modelele inovative nu vor fi chiar atât de accesibile, mai ales în prima fază, dar cu siguranţă putem observa o schimbare la modelele deja existente.

În sfârşit, ne întoarce la AMD şi la ce vor ei să facă. Ultrathin-urile ţintesc o echipare mai bună, procesor şi placă video mai performante, având APU-urile AMD Trinity de partea lor. Se pare că AMD se aşteaptă ca firmele mari cum sunt HP, Acer sau Asus să fie de partea lor şi să îi ajute în acest proiect.

În 2012 probabil o să vedem cel puţin 75 de ultrabook-uri pe piaţă, pe când cei de la AMD vor avea în jur de 20 de modele. Să zicem că tentativa este interesantă, dar am impresia că cei de la AMD se aruncă într-o luptă deja câştigată de cei de la Intel. Rămâne totuşi de văzut, ştiţi cum se spune… never say never.