Tableta Tech

AMD – tablet PC-uri peste cativa ani

AMD – tablet PC-uri peste cativa ani

În cadrul unei conferinţe de presă, cei de al AMD au anunţat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru al anului 2010. Cu această ocazie, Dirk Meyer, CEO AMD, a precizat că tablet PC-urile AMD vor avea plăci grafice foarte bune şi tehnologie video avansată, dar vor apărea peste câţiva ani.

Cei de la AMD promit tablet PC-uri cu grafică foarte bună, dar nu se grăbesc să intre pe această piaţă. Cel puţin asta a dat de înţeles CEO-ul companiei, Dirk Meyer, în cadrul conferinţei de prezentare a rezultatelor financiare pe trimestrul al treilea al acestui an.

Astfel, el a subliniat că piaţa tablet PC-urilor este destul de nouă deocamdată, iar compania nu intenţionează momentan să investească foarte mult în cercetare şi dezvoltare, preferând să vadă mai întâi cum merg lucrurile (o abordare pasivă tip “wait and see”). Aşadar, AMD se va axa puternic pe cercetare şi dezvoltare în acest segment doar când piaţa va fi suficient de mare pentru a justifica investiţia. Mai mult decât atât, Meyer a adus în discuţie şi faptul că AMD ocupă un loc mic pe piaţa notebook-urilor, dând de înţeles că deocamdată intenţionează să îşi consolideze poziţia pe acest segment.

Cu toate acestea, atunci când vor sosi pe piaţă, tablet PC-urile AMD se vor baza pe o grafică foarte bună, precum şi pe procesoare cu un consum redus de energie, care în viitor se vor găsi pe mini laptop-uri, după cum a declarat Meyer:

În ceea ce priveşte rezultatele financiare din al treilea trimestru al 2010, segmentul AMD Computing Solutions a înregistrat o creştere a profiturilor de 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009. Această performanţă a fost atribuită vânzărilor record de componente pentru notebook-uri.