Tech Tableta

Amazon Kindle Fire HD – noua serie cu modele de 7 inch si 8.9 inch

Amazon Kindle Fire HD – noua serie cu modele de 7 inch si 8.9 inch

Amazon Kindle Fire a stârnit un întreg război al prețurilor prima oară când a fost lansat. Succesul tabletelor low budget a fost incontestabil, iar pe lângă vânzările mari înregistrate, concurența s-a sesizat masiv și a venit cu produse pe același segment. Printre ele se află și binecunoscutul Nexus 7, în spatele căruia stau cele două mari firme Asus și Google.

Cu toate astea, Amazon a fost ținut în permanentă supraveghere de presă și pasionații IT care au ”vânat” fiecare detaliu despre eventuale noi tablete. Acum iată că a fost lansată în mod oficial noua serie Kindle Fire HD care vine cu două modele, unul de 7 inch și unul de 8.9 inch.

Cele două au un procesor TI OMAP 4470, dual stereo speakers, Dolby Digital Plus audio, două antene pentru o conexiune wireless mai puternică și camere frontale pentru conferințe web. De data aceasta cei de la Amazon au adăugat un port HDMI și Bluetooth și au integrat un software nou, WhisperSync, pentru ascultarea audiobook-urilor. Tot prin acest software se poate sincroniza un joc cu alte device-uri atât încât să poată fi reluat din punctul în care a fost lăsat.

De asemenea, noile tablete Kindle Fire HD se pare că sunt echipate și cu un serviciu de e-mail nou care încorporează conturile de Yahoo, Hotmail, Gmail și Exchange. Modelul mai mic, de 7 inch, vine cu o rezoluție de 1280×800 și cu o autonomie a bateriei de până la 11 ore. Cel de 8.9 inch vine pe de altă parte cu o rezoluție de 1920×1200, însă nu se cunosc mai multe informații referitoare la autonomie.

Tabletele vor fi disponibile în variante de 16GB, 32GB și 64GB. Kindle Fire HD de 7 inch va intra pe piață începând cu 14 septembrie și va avea prețuri de pornire de 199 de dolari, iar cel de 8.9 inch va veni puțin mai târziu, începând cu 20 noiembrie la un preț de 299 de dolari. Oare în România când le vom vedea?