Software

Android 5.0 Jelly Bean din primavara?

Android 5.0 Jelly Bean din primavara?

Android Ice Cream Sandwich a fost un sistem de operare foarte aşteptat şi mediatizat. A intrat pe piaţă doar de câteva luni, dar zvonurile despre predecesorul său deja au început să apară.

Android 5.0, cunoscut şi sub numele de Jelly Bean, este aşteptat pe tablete în al doilea trimestru al anului. În timpul acesta Google va încerca să aducă și platforma Chrome OS în ecuaţie pentru a permite folosirea tehnologiei dual-boot, adică pentru a avea posibilitatea de a avea instalate două sisteme de operare pe un dispozitiv. Oare roboțelul Androit va mânca Chrome OS?

Aşadar, va exista probabil pe viitor posibilitatea de a avea instalat pe tabletă şi sistemul de operare de la Android şi Windows 8 sau doar unul din ele. Unii spun că noul OS va fi lansat la MWC (Mobile World Congress) care se ţine la sfârşitul lunii, dar cred că este totuşi mult prea curând să vorbim de o lansare. Ce e drept, dacă doresc să facă faţă concurenţei marca Windows 8, trebuie să se grăbească puţin, căci lansarea lor se apropie cu paşi repezi.

Drept să zic mi se pare că ultimele nume alese pentru sistemele de operare Android au fost potrivite până acum. Honeycomb a fost dulce, Ice Cream Sandwich a fost prea aşteptat şi s-a topit repede entuziasmul după lansare, Jelly Bean sună însă mai bine decât toate aşa că poate scepticismul celor care au fost dezamăgiţi de 4.0 se va dovedi în fapt inutil.