Tech

AOC q2963Pm myMulti-Play de 29 inch – monitor cu aspect 21:9

AOC q2963Pm myMulti-Play de 29 inch – monitor cu aspect 21:9

Piaţa monitoarelor cu aspect 21:9 prinde contur şi tot mai mulţi producători scot astfel de modele. La început erau promovate ca ecrane cinematice şi dedicate în special cinefililor. Însă acum targetul vizat este cel de business, iar monitoarele sunt promovate ca soluţie pentru mai mult spaţiu de lucru.

Dar să revenim la modelul AOC q2963Pm myMulti-Play de 29 inch. Acesta a fost prezentat în cadrul primei conferinţe AOC în România. Modelul face parte din cel mai nou line-up de produse al companiei. Modelul de 29 inch este destinat vizualizării filmelor în format Cinemascope. Creat pentru cinefili și pentru utilizatorii care au nevoie de un ecran cu o lățime extinsă, modelul are o rezoluție UWHD de 2560 x 1080. Pentru aplicațiile de tip office, monitorul compatibil MHL oferă un spațiu de afișare extins, oferind posibilitatea comparării tabelelor sau rulării simultane a mai multor ferestre de program.

În ecranul monitorului myMulti-Play AOC se găsesc 2,7 milioane de pixeli şi oferă o experiență de vizualizare similară unui ecran de cinema, precum și posibilitatea de a extinde spațiul de lucru folosit de către aplicații. Modelul poate primi în mod simultan semnal de la mai multe surse, precum BluRay playere sau computere, pe care îl afișează într-o rezoluție generoasă de 2560 x 1080 pixeli.

Având o ramă ultra subțire, myMulti-Play folosește un panou IPS performant ce oferă unghiuri foarte largi de vizualizare și o acuratețe foarte mare a culorii. Modelul, parte din gama Style, oferă o rată de contrast dinamic de 50.000.000:1 (rată de contrast tipic: 1000:1). În același timp, luminozitatea de 250 cd/m2 și timpul de răspuns de 5 ms contribuie la imagini clare, în culori realiste.

Datorită portului MHL integrat, utilizatorii sistemului de operare Android își pot conecta dispozitivele compatibile direct la monitor, care va afișa conținutul de pe smartphone sau tabletă pe ecranul de 29 inch. Portul oferă în același timp posibilitatea de încărcare a dispozitivelor mobile. Monitorul AOC este echipat și cu o intrare HDMI compatibilă HDCP, cu porturi DVI-D, D-Sub și cu două Displayports. Pentru a elimina cablurile inestetice, dar și pentru a oferi un plus de spațiu funcțional pe birou, modelul are difuzoare integrate, oferind totodată posibilitatea de a fi montat pe perete, cu ajutorul suporturilor VESA de 100 mm.

AOC myMulti-Play este echipat, asemenea multor modele ale companiei, cu o serie de soluții software inteligente. Programele Eco Mode și e-Saver contribuie la economisirea de energie prin adaptarea setărilor ecranului la lumina ambientală. i-Menu permite schimbarea cu ușurință a setărilor, doar cu ajutorul mouse-ului, în timp ce Screen+ împarte ecranul în mai multe secțiuni individuale, accesibile prin intermediul unor shortcut-uri.

AOC myMulti-Play va fi disponibil în România începând cu luna iulie, la un preț de 2099 lei.