Tableta Tech

Aplicatie Seenow – continut TV direct pe tabletele Samsung

Aplicatie Seenow – continut TV direct pe tabletele Samsung

Direct One și Samsung Electronics România au lansat astăzi, în premieră în România, aplicația Seenow, care oferă acces în timp real la conținutul transmis de posturi TV românești.

Seenow va putea fi descărcată online, la adresa www.samsungmobilers.ro/mobiletv.apk, urmând ca în luna ianuarie să fie disponibilă pe Android Market și Samsung Apps. În primele 6 luni de la lansare, Seenow va putea fi downloadată gratuit de către posesorii de tablete Samsung. Utilizatorii vor putea beneficia, prin intermediul acesteia, de streaming în timp real pentru 13 posturi de televiziune românești: 5 posturi generaliste, printre care B1TV și Kanal D, 2 posturi de știri, Realitatea TV și The Money Channel, precum și 6 posturi de muzică, printre care Kiss TV și UTV. Acestora urmează să li se adauge în lunile următoare încă 8 posturi TV.

Compania dezvoltatoare a aplicației, Direct One, este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața companiilor care vând servicii în regim wholesale către marii operatori de comunicații. În urmă cu 3 ani, Direct One a luat decizia de a investi în dezvoltarea unei noi linii de business, care să diferențieze compania de competitorii săi din piața de telecom și să exploateze oportunitatea oferită de nevoia de distribuție a conținutului video pe Internet.

După 3 ani de experiențe complexe în proiecte de online video împreună cu mari companii media (TV și presă scrisă), precum și operatori telecom, Direct One relansează portalul Mediadirect.ro, primul portal de VOD din România, sub un brand nou, Seenow.

Lansarea aplicației Seenow alături de Direct One demonstrează încă o dată angajamentul Samsung de a oferi o experiență multimedia completă, nu doar prin dispozitive echipate cu ultimele tehnologii, ci și prin conținut relevant. De aceea, Samsung s-a implicat activ în susținerea dezvoltatorilor de aplicații. Concursurile bada 2.0 Power App Race, destinat dezvoltatorilor bada, și Galaxy Tab Apps, ce vizează dezvoltatorii Android, sunt doar câteva dintre inițiativele prin care Samsung îi sprijină pe cei care contribuie la crearea de conținut valoros pentru utilizatorii de dispozitive Smart din portofoliul companiei.

Cea mai recentă inițiativă a Samsung în zona dezvoltării de aplicații a fost participarea la Internetics, cel mai mare festival din țară ce vizează zona de branding, marketing și advertising online. Samsung a reafirmat susținerea dezvoltatorilor de aplicații mobile prin organizarea unor seminare pe această temă, adresate nu doar programatorilor, ci și managerilor din companiile românești. Tema principală a acestora a constituit-o calitatea de canal media a aplicațiilor mobile, ce pot constitui un liant în comunicarea continuă între companie și consumatori.