Tech Laptop

Apple ar putea lansa primele modele MacBook OLED în 2025

Apple ar putea lansa primele modele MacBook OLED în 2025

Nu încape îndoială că tehnologia OLED a devenit din ce în ce mai răspândită. Cu toate acestea, Apple mai are destul de lucru până să o implementeze și pe dispozitivele sale mai mari, în cazul de față MacBook. Am văzut frumusețea acestor panouri pe generația curentă de iPhone, dar cum ar fi dacă planul producătorului chiar ar fi pus în practică și noi să putem asista la această tranziție a MacBook-urilor de pe Mini-LED pe OLED?

În teorie, Apple se pregătește deja pentru această mișcare, însă vom avea destul de mult de așteptat. Sursele spun că producătorul va apela la experiența celor de la Samsung în vederea dezvoltării de ecrane OLED pentru viitoarele generații de MacBook. Asta nu este o noutate, întrucât gigantul sud-coreean a mai furnizat panouri de 90Hz pentru iPhone 13, însă aceeași abordare nu ar fi fost compatibilă cu MacBook Pro-urile 2021, întrucât acestea dispun de panouri cu rată de refresh dinamică, ea putând ajunge până la 120Hz.

Ne putem aștepta, deci, la un mic refresh al rețetei originale privind panourile OLED produse de Samsung. Problema este însă că acest proces este unul de lungă durată, iar Apple ar putea da startul producției de MacBook-uri OLED cel mai devreme în 2025. Șansele sunt relativ mici, astfel încât trebuie să luăm în calcul eventuale întârzieri, în special datorită faptului că Apple încă se luptă cu tranziția spre ecrane OLED pentru iPad-uri. De fapt, primul model de iPad Pro cu un astfel de display și-ar putea face debutul abia în 2023 sau 2024.

Apple are deja destule pe cap până să se apuce să meșterească la acele MacBook-uri, însă viitorul sună promițător. Cu atât de multe generații de produse Apple, cine mai stă să se gândească atât de intens la un laptop cu OLED.