Smartphones Tech

ASUS se pregătește să lanseze seria ROG Phone 5s

ASUS se pregătește să lanseze seria ROG Phone 5s

Dacă gaming-ul pe mobil este prioritatea ta numărul unu, atunci poate acest anunț îți va capta atenția. ASUS a anunțat astăzi noile smartphone-uri de gaming ROG Phone 5s și ROG Phone 5s Pro, fiind echipate cu cea mai recentă platformă mobilă flagship Snapdragon 888+ 5G.

SoC-ul care alimentează seria ROG Phone 5s oferă performanțe sporite, rapiditate și WiFi 6E de clasă multi-gigabit, darși o frecvență maximă de 3 GHz.Toate modelele dispun, de asemenea, de până la 18 GB de memorie RAM LPDDR5, pentru a spori performanța generală a jocurilor.

Sistemul de răcire GameCool 5 din seria ROG Phone 5s are o structură termică optimă, care conține un CPU centrat, cu bateria împărțită în două părți, câte una situată de fiecare parte a procesorului. Astfel, se asigură transferul căldurii generate de CPU către toate marginile și colțurile șasiului simultan, pentru eficiență termică. Camera de vapori 3D reconfigurată și foile de grafit extinse ajută, de asemenea, la răspândirea uniformă a căldurii pe tot dispozitivul, pentru a reduce acumularea de căldură în centru. AeroActive Cooler 5 preia și evacuează o cantitate mare de aer direct în centrul telefonului – chiar acolo unde se află procesorul – pentru a oferi o scădere de până la 10°C a temperaturii procesorului.

Managerul de performanță din aplicația Armoury Crate include  X Mode, cu mai multe profiluri de sistem, care le oferă jucătorilor și mai multe setări de performanță și instrumente de reglare a performanțelor, astfel încât aceștia își pot adapta instantaneu telefonul la sarcina pe care o au de îndeplinit.

Cu un touch sampling rate de de 360 Hz, afișajul Samsung E4 AMOLED de 144 Hz / 1 ms oferă o experiență de joc fluidă, cu o latență tactilă redusă. Seria ROG Phone 5s este Reglată în colaborare cu Pixelwork, imaginile supreme îmbunătățite, cu o acuratețe a culorilor crescută, tehnologie HDR mereu activă pentru a îmbunătăți imaginile non-HDR și un ecran protejat de Corning Gorilla Glass Victus.

ASUS ROG Phone 5s

ROG Phone 5s Pro dispune în plus de o versiune color a ROG Vision, ecranul matricial dorsal. ROG Vision poate afișa o varietate de animații elegante, care îți pot arăta dacă ROG Phone 5s Pro se încarcă, dacă există un apel primit, dacă modul X este activat și multe altele. Gamerii își pot crea chiar și propriile animații, pentru a-și personaliza și mai mult telefonul.

Pentru această serie de telefoane ASUS, sistemul de control AirTrigger 5 oferă jucătorilor moduri distincte de a interacționa cu ROG Phone 5s sau 5s Pro. Sistemul dispune, de asemenea, de două butoane fizice suplimentare pentru a permite o experiență de joc asemănătoare cu cea a unei console.

În plus, ROG Phone 5s Pro are senzori tactili ascunși pe capacul din spate, care oferă funcții de declanșare L2/R2, la fel ca un controller de consolă. Aceștia pot fi gestionați cu ajutorul sistemului AirTrigger 5 și funcționează împreună cu senzorii cu ultrasunete, butoanele AeroActive Cooler 5 și comenzile de mișcare.

În materie de prețuri, ROG Phone 5s va porni de la aproximativ 5399,99 lei, iar modelul ROG Phone 5s Pro este așteptat pe piața locală la începutul lunii decembrie.

ASUS ROG Phone 5s – Specificații

 

  ASUS ROG Phone 5s ASUS ROG Phone 5s Pro
Procesor Procesor octa-core la 2,995 GHz Snapdragon 888+ Platformă Mobilă 5G pe 5 nm
GPU Qualcomm Adreno 660
Sistem de operare Android 11 cu ROG UI
Ecran Ecran Samsung E4 AMOLED de 6,78 inchi 20.4:9 (2448 x 1080) 144 Hz / 1 ms
Luminozitate de 800 de niți lizibilă în aer liber
Luminozitate de vârf de 1.200 de niți
Delta-E < 1
Acoperire gamut de culoare DCI-P3 de 111,23%
Corning Gorilla Glass Victus
Suportă afișaj Always-On
Certificat HDR10 și HDR10+
Ecran tactil capacitiv cu multitouch cu 10 puncte (suportă atingere prin mănușă)
Ecran Samsung E4 AMOLED de 6,78 inchi 20.4:9 (2448 x 1080) 144 Hz / 1 ms
Luminozitate de 800 de niți lizibilă în aer liber
Luminozitate de vârf de 1.200 de niți
Delta-E < 1
Acoperire gamut de culoare DCI-P3 de 111,23%
Corning Gorilla Glass Victus
Suportă afișaj Always-On
Certificat HDR10 și HDR10
Ecran tactil capacitiv cu multitouch cu 10 puncte (suportă atingere prin mănușă) Ecran matricial dorsal colorat ROG Vision (PMOLED color)
Dimensiuni 173 x 77 x 9,9 mm
Greutate 238 g
Baterie 6000 mAh
Memorie 8 / 12 / 16 / 18 GB LPDDR5 RAM 18 GB LPDDR5 RAM
Stocare 128 / 256 / 512 GB UFS 3.1 ROM 512 GB UFS 3.1 ROM
Senzori Senzor de amprentă digitală integrat în ecran, recunoaștere facială, accelerometru, busolă electronică, giroscop, senzor de proximitate, senzor de lumină ambientală, senzori ultrasonici pentru AirTrigger 5 și de presiune Senzor de amprentă digitală integrat în ecran, recunoaștere facială, accelerometru, busolă electronică, giroscop, senzor de proximitate, senzor de lumină ambientală, senzori ultrasonici pentru AirTrigger 5 și de presiune
Tehnologie wireless Wi-Fi 6E integrat (802.11a/b/g/n/ac/ax, 2×2 MIMO)
Bluetooth 5.2 (HFP + A2DP + AVRCP + HID + PAN + OPP), suportă Qualcomm aptX Adaptive
WiFi Direct
NFC
Navigație Suport pentru GPS GNSS (L1/L5), Glonass (L1), Galileo (E1/E5a), BeiDou(B1i/B1c/B2a), QZSS (L1/L5) și NavIC (L5)
Porturi I/O Lateral și jos:
USB-C
Cameră principală 24 MP
Camere dorsale 64 MP (Camera principală Sony IMX686) + 13 MP (125° cameră ultrawide) + 5 MP (Macro)
Deșteptare prin voce Da
Boxe Boxe simetrice duble cu proiecție frontală și cu Dirac HD Sound
Boxă stereo cu 7 magneți cu amplificator Cirrus Logic pentru un efect sonor mai puternic, mai profund și mai puțin distorsionat
NFC Suportat
Culori Phantom Black și Storm White Phantom Black