Accesorii Tech

Apple Watch Series 7 renunță oficial la portul de diagnosticare ascuns

Apple Watch Series 7 renunță oficial la portul de diagnosticare ascuns

Portul de diagnosticare al Apple Watch a fost o parte misterioasă a liniei portabile de la primul său model, dar noua serie 7 abandonează oficial portul cu șase pini.

Remarcat pentru prima dată de MacRumors, lipsa unui port poate fi văzută atunci când scoateți cureaua de jos dintr-un Apple Watch Series 7 – compania a eliminat placa ascunsă și portul din spatele acesteia. Destinat utilizării interne pentru diagnosticare, portul nu a fost recunoscut oficial pe site-ul sau documentația Apple. Dar portul de diagnosticare a sugerat pe scurt posibilitatea extinderii Apple Watch cu accesorii hardware.

Cea mai faimoasă dintre acestea a fost Reserve Strap, care a încercat să utilizeze portul pentru prelungirea duratei de viață a bateriei Apple Watch, încorporând baterii suplimentare într-o bandă special creată, care ar fi introdusă direct în portul de diagnosticare. De asemenea, portul a oferit o încărcare mai rapidă decât cablul magnetic al Apple.

Din păcate, Apple a blocat rapid această capacitate și Reserve Strap (împreună cu practic orice altă încercare de exploatare a portului în scopuri utile). Pentru durata de viață ulterioară a Apple Watch, a rămas utilă pentru scopul propus: diagnosticare pentru utilizarea internă a Apple și reparații.

Desigur, Apple are încă nevoie de o modalitate de a efectua diagnostice pe Apple Watch și pare să înlocuiască portul misterios cu un modul wireless de 60,5 GHz și mai misterios, care se împerechează cu un andocare magnetic capabil să transfere date locale pentru uz intern. Acest lucru a dus la unele speculații că Apple folosește seria 7 ca pat de testare pentru un viitor iPhone fără porturi care ar putea utiliza o tehnologie similară pentru a înlocui cablurile pentru conectarea la un computer. Dar dacă ani de zile de port inutil de diagnosticare ne-au învățat ceva, uneori nu există un sens mai mare sau o utilitate mai mare în instrumentele de diagnostic proprietare.

 

REVIEW: