Tech Diverse

Cum se utilizează extensiile Safari pe iPhone și iPad

Cum se utilizează extensiile Safari pe iPhone și iPad
Unul dintre cele mai bune tipuri de software din fluturașul oricui este extensia browserului: acele minuscule applet-uri care permit browserului dvs. să facă ceea ce doriți să facă. Și unul dintre cele mai frumoase lucruri despre iOS 15 și iPadOS 15 este că acum puteți adăuga extensii în browserul Safari. Chiar dacă aceasta este o nouă caracteristică lansată cu cea mai recentă versiune iOS, există deja o serie de extensii utile disponibile pentru a le adăuga.

Ceea ce urmează este o detaliere a modului de adăugare a extensiilor la aplicația Safari – în timp ce am ilustrat procesul folosind un iPhone, puteți urma aceleași instrucțiuni de bază cu un iPad. De asemenea, am inclus o mostră a unor extensii pe care le puteți încerca.

CUM SE ADĂUGĂ EXTENSII
Atingeți aplicația Setări.
Derulați în jos și selectați Safari> Extensii.
Toate extensiile pe care le-ați instalat deja vor fi listate aici. Atingeți „Mai multe extensii” dacă doriți să vedeți ce este disponibil în App Store. (De asemenea, puteți accesa pur și simplu App Store și căutați pe „Extensii Safari”.)

In your settings, go to Safari > Extensions to see your current extensions and get new ones.

În setările dvs., accesați Safari> Extensii pentru a vedea extensiile curente și pentru a obține altele noi.

După ce ați instalat prima dvs. extensie, veți vedea o mică pictogramă „piesă de puzzle” în partea stângă a barei de adrese a Safari. Atingeți acest lucru și meniul care apare va include extensiile dvs. curente plus o selecție „Gestionați extensiile”, care vă permite să activați și să dezactivați extensiile.

It’s simple to install a new extension from the App Store.
Este simplu să instalați o nouă extensie din App Store.
Once installed, you can manage your extensions from the Safari address bar.
Odată instalat, vă puteți gestiona extensiile din bara de adrese Safari.

UNELE EXTENSII DE ÎNCERCAT

Acesta este un mic eșantionare a unora dintre extensiile pe care le puteți accesa acum prin App Store. Deși nu există încă multe extensii disponibile (în comparație cu numărul de extensii pentru, să zicem, Chrome), este un pariu destul de sigur că vor mai fi multe în următoarele luni.

AMPLOSION ($2.99)

AMP, care este abrevierea „Accelerated Mobile Pages”, este un format web creat de Google pentru a optimiza rezultatele căutării pentru browserele mobile. Cu toate acestea, dacă nu preferați ca Google să modifice paginile web pe care le încărcați, puteți utiliza Amplosion pentru a redirecționa linkurile AMP care apar în rezultatele căutării către linkuri mobile normale.

NOIR ($2.99)

Când răsfoiți noaptea și ați setat iPhone-ul sau iPad-ul în modul întunecat, veți accesa adesea un site web suficient de luminos pentru a vă face ochii să se ude. Noir vă permite să setați un mod întunecat pentru toate site-urile pe care le vizitați.

1PASSWORD (ABONAMENT NECESAR )

1Password este un manager de parole bine cunoscut și respectat. Dacă sunteți utilizator de 1Password, nu există nicio îndoială că veți dori să îl adăugați în aplicația Safari mobilă.

SUPER AGENT FOR SAFARI (GRATUIT)

Această extensie la îndemână completează automat formularele de consimțământ ale cookie-urilor unui site web pe baza preferințelor dvs., ceea ce vă poate economisi mult timp și iritare.

WEB INSPECTOR (GRATUIT)

Ceva pentru dezvoltatori: o aplicație care vă permite să inspectați codarea HTML a unui site web, să îl modificați, să îl depanați și să efectuați alte sarcini esențiale.

 

Sursa:The Verge