Tech

Digi a lansat cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică din România

Digi a lansat cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică din România

La data de 30.09.2021 Digi a lansat cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică. Compania a informat că acest serviciu va fi disponibil până la sfârşitul anului în tot Bucureştiul.

Introducând acest serviciu nou pe piaţă, compania va devini primul operator din România care va oferi un produs de 10 Gbps. Acest lucru marchează o evoluţie către o nouă etapă de dezvoltare.

Acest serviciu de internet de mare viteză va putea fi pus la dispoziţia clienţilor companiei în trei etape. In prima etapă vor beneficia clienţii care locuiesc în sectorul al oraşului Bucureşti.

Incepând cu luna decembrie serviciul va fi oferit la nivelul întregii capitale. Incepând cu anul 2022 serviciul va fi disponibil în toate reşedinţele de judeţ, începând cu: Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Timişoara.

Preţul lunar al unui astfel de abonament este de 50 lei. Pentru serviciul Fiberlink 2.5 G preţul esre de 45 lei. Începând cu data de 30.09.2021 toţi clienţii incluşi în prima etapă pot lansa pre-comenzi sau pot solicita upgrade la pachetul existent.

Incepând cu această dată România este inclusă în categoria statelor în care funcţionează noua generaţie a serviciilor digitale. Acest lucru se datorează tehnologiei internetului prin fibră optică Fiberlink 10 G.

Prin introducerea acestui serviciu se doreşte îmbunătăţirea semnificativă a experienţei clienţilor. De asemenea, se va facilita accesul la internetul viitorului. Performanţa acestui serviciu este cu mult mai bună decât tehnologia 1 Gbps.

Tehnologia 1 Gbps a fost lansată de DIGI în urmă cu opt ani. DIGI îşi doreşte să fie primul operator din România care să pună la dispoziţia clienţilor săi cele mai bune servicii de comunicaţii.

Cu Fiberlink 10 G, clienţii pot experimenta atât o viteză amplificată pentru mai multe dispozitive conectate simultan la reţeaua wireless, cât şi îmbunătăţirea experienţei lucrului de la distanţă şi a cursurilor online.

Digi este un serviciu de telecomunicaţii care are cea mai extinsă şi mai modernă reţea de fibră optică din ţară. Compania este lider pe piaţă pe segmentul serviciilor de internet fix. Potrivit ANCOM. la sfârşitul anului trecut avea o cotă de piaţă de 59%.

Digi Communications este cunoscută și sub numele de RCS & RDS. Este un seviciu de telecomunicaţii care operează în România, Ungaria, Spania și Italia.  Digi a fost fondat de Zoltán Teszári. Acesta este proprietarul majoritar. A fost listat la Bursa de Valori București la data de 16 mai 2017.

În 2019, Digi avea o cotă de piață de 51% în România. Marea majoritate a abonaților săi sunt conectați prin fibră, acest lucru având o contribuție majoră la nivelul ţării. România este ţara cu una dintre cele mai mari viteze fixe de internet în bandă largă în lume.

Fiind lider pe piaţă pe segmentul serviciilor de internet fix, pay-tv și telefonie , DIGI este unul dintre operatorii europeni de top în domeniul comunicațiilor electronice ce derulează operațiuni în Ungaria, Spania și Italia.

Compania dispune de cea mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, ajungând, la finele anului 2020, la o acoperire de aproximativ 9,8 milioane de gospodării în România și Ungaria.