Tech Social Media

Facebook încearcă să oprească “scurgerile făcând” private unele panouri de mesaje

Facebook încearcă să oprească “scurgerile făcând” private unele panouri de mesaje

De săptămâni întregi, Facebook se confruntă cu numeroase dezvăluiri “bombă”

, rezultate dintr-un imens cache de documente interne scurse. Acum, Facebook face ca unele grupuri de pe panourile de mesaje interne la locul de muncă despre siguranța platformei și protejarea alegerilor să fie private, potrivit The New York Times. Mișcarea este aparent într-un efort de a preveni alte scurgeri.

Nu este clar exact câte grupuri vor fi considerate private, deci nu știm cât de lucruri va bloca Facebook.

„Scurgerile scad eficiența și moralul echipelor care lucrează în fiecare zi pentru a aborda provocările care vin odată cu operarea unei platforme pentru miliarde de oameni”, a spus Facebook într-un comunicat. „Pot, de asemenea, pune în pericol extern angajații care lucrează pe subiecte sensibile și pot conduce la denaturarea și neînțelegerea subiectelor complexe.” Compania spune că mutarea The Verge a fost în lucru de luni de zile.

Decizia Facebook a urmat mărturiei Congresului de săptămâna trecută a denunțătorului Facebook Frances Haugen, fost membru al grupului Civic Integrity care a fost sursa documentelor divulgate. Luni, Haugen a acceptat o invitație de a vorbi cu Consiliul de supraveghere independent al Facebook și, mai târziu în această lună, este programată să depună mărturie în fața parlamentului britanic.