Tech

Archos 70 Titanium la CeBit 2013

Archos 70 Titanium la CeBit 2013

Compania franceză Archos şi-a prezentat cea mai accesibilă tabletă la ediţia din acest an a expoziţiei CeBit, Hanovra, Germania. Vorbim despre Archos 70 Titanium, o tabletă care rulează sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean de la Google pe un procesor dual core cu performanţe bune.

Noua tabletă este un model de 7 inch care vine cu un frumos ecran IPS cu o rezoluţie de numai 1024 pe 600 pixeli. Ne-ar fi plăcut să vedem o rezoluţie puţin mai mare, dar nu prea poţi să pretinzi aşa ceva având în vedere preţul cerut, de numai 129 euro.

În ciuda costului foarte scăzut, Archos 70 Titanium are un design foarte curat şi plăcut. Partea din spate este construită complet din aluminiu, dar trebuie să ţineţi seama că vine cu o singură cameră web, orientată către utilizator şi nu are un WebCAM pe partea din spate.

Avem un SoC (system-on-chip) RockChip cu două nuclee de procesare care rulează la o frecvenţă destul de ridicată, de 1.6 GHz şi lucrează cu 1 GB de memorie RAM. Utilizatorul are la dispoziţie 8 GB de spaţiu de stocare în tehnologie NAND flash. Arhitectura procesorului este binecunoscuta ARM Cortex-A9, iar unitatea integrată de procesare grafică (iGPU) este Mali 400 MP4 tot de la ARM, cu patru unităţi de calcul 3D.

Utilizatorul poate să mărescă spaţiul de stocare folosind un card microSD cu o capacitate de până la 64 GB şi are şi un port microUSB pentru a se conecta la dispozitive externe. Conectivitatea este completată de un jack HD audio şi un port HDMI alături de nelipsitul adaptor pentru WirelessN, dar trebuie să vă atragem atenţia că nu are Bluetooth.