Tech Tableta

Asus Eee Pad Transformer Prime

Asus Eee Pad Transformer Prime

“He’s coming, he’s coming,/ he’s here, have no fear…” cam asta imi sugerează video-ul teaser pe care cei de la Asus l-au lansat de curând legat de Asus Eee Pad Transformer Prime. Noua tabletă a fost prezentată pentru ochii lumii de către Jonney Shih, chief executive la Asus, în cadrul evenimentului AsiaD, ținut în Hong Kong.

După prezentarea de la eveniment, primele informații oficiale au apărut și pe site-ul celor de la Asus. Transformer Prime este predecesorul Asus Eee Pad Transformer. Este mai subțire, mai rapid, mai performant… mai sexy!

Am remarcat design-ul specific ultrabook-urilor Asus ZenBook. Mi-a plăcut noul sistem de îmbinare a tabletei la docking station. Tableta este mai subţire, construită mai bine, dar fără porturi. Docking-ul a fost redesenat şi el şi acum este mai uşor, mai elegant şi slim. Am remarcat o mică problemă cu privire la picioruşele de susţinere. Acestea nu oferă o aderenţă foarte bună pe suprafeţe lucioase.

Eee Pad Transformer Prime este de 10 inch, are o grosime de 8,3mm și va fi prima tabletă cu procesor quad core Nvidia Tegra Kal El. Conform celor spuse de Jonney Shih, tableta va avea plug-in keyboard, porturi USB, mini HDMI, cititor de carduri SD și bateria va oferi o autonomie de până la 14,5 ore, dar toate acestea se vor regăsi doar pe docking station.

Ca sistem de operare se pare că Transformer Prime va avea parte de Android Ice Cream Sandwich. Prețul zvonit pentru noul Transformer se încadrează la 500 de dolari (tableta + docking), iar data la care va fi anunțată oficial este 9 noiembrie. Până atunci ne așezăm confortabil (dar vigilenți) în fotolii și ne înarmăm cu (ne)răbdare.

Update: Pe internet a apărut o serie de poze cu Asus Transformer Prime din care se poate observa mai bine asemănarea cu Zenbook-urile de la Asus.