Tech

ASUS MB168B+ este un monitor USB portabil la numai 120 EUR

ASUS MB168B+ este un monitor USB portabil la numai 120 EUR

De multe ori, spațiul de lucru oferit de suprafața ecranului unui computer portabil este mult prea mică pentru a permite utilizatorului să folosească la maximum performanța oferită de configurația hardware a sistemului folosit. Bineînțeles că majoritatea portabilelor vin cu porturi HDMI, VGA sau DisplayPort, dar asta presupune ca utilizatorul să care cu el un monitor desktop cu o asemenea interfață. Sigur, e mai ușor decât să cari un sistem desktop întreg, dar, de multe ori, un monitor de birou este mult mai greu decât un laptop.

ASUS MB168B+ rezolvă această problemă pentru că aceasta este un monitor portabil, alimentat printr-un simplu cablu USB, care cântărește mai puțin de 800 de grame (1.76 pounds). Diagonala este de numai 15.6 inch, dar oricum este mai mare decât foarte multe mini laptop-uri, netbook-uri, UltraBook-uri și notebook-uri thin&light care sunt acum pe piață. Din păcate, rezoluția suportată este numai de 1366 pe 768 pixeli, dar ASUS pregătește și o versiune FullHD care va fi cu 50 USD mai scumpă.

Prețul pentru un monitor USB ASUS MB168B+ este de numai 159 USD (120 EUR), iar asta înseamnă că versiunea FullHD va costa cam 209 USD (159 EUR). Disponibilitatea modelului standard a fost anunțată pentru luna iulie 2013, iar varianta FullHD va intră pe piață abia în luna august a aceluiași an.