Tech

ASUS prezinta Tranformer Book Trio

ASUS prezinta Tranformer Book Trio

Numele oficial al noii jucării este ASUS Transformer Book Trio, iar acest portabil are un ecran Full HD cu o diagonală de 11.6 inch. Secțiunea ecranului este detașabilă și se poate transforma într-o tabletă care rulează sistemul de operare Google Android. Practic tableta are propria ei baterie de 19 Wh și propriul procesor. Vorbim despre un chip Atom Z2580 care are o frecvență standard de 933 Mhz, dar care rulează în general la 800 Mhz, pentru a economisi energie.

La nevoie, Atom Z2580 poate rula ambele nuclee de procesare la 2 GHz, dar în această situație și bateria va fi epuizată de trei ori mai repede. Cipul vine cu o unitate integrată de procesare grafică (iGPU) PowerVR SGX 544 MP2, licențiată de la Imagination Technologies și suportă memorie de tip LPDDR2 la 1066 Mhz.

Dock-ul cu tastatură vine cu propriul sau procesor Intel Core i7-4500U, care folosește noua arhitectură Haswell, un HDD de 1 TB și un acumulator de 33 Wh. Când tableta este cuplată cu dock-ul cu tastatură, utilizatorul are posibilitatea de a schimba cele două sisteme de operare, folosind o simplă comandă, de la tastatură.

Așadar, nu numai că ASUS Transformer Book Trio este un notebook hibrid care se poate transforma într-o tabletă, dar dock-ul cu tastatură poate funcționa independent. Utilizatorul poate conecta acest dock la un monitor și va folosi sistemul ca un desktop obișnuit. Prețul noului portabil încă nu a fost anunțat, dar să nu vă așteptați la nimic mai ieftin de 1500 USD.