Laptop

Asus ZenBook lansat oficial in Romania

Asus ZenBook lansat oficial in Romania

Asus împreună cu Intel au dezvăluit cele două modele ZenBook UX21 și ZenBook UX31, echipate cu procesoare Intel Core i5 și i7, din generaţia Intel Sandy Bridge. Cu o grosime de la 3 la 9 mm, acestea sunt cele mai subțiri portabile de pe piață și au exteriorul acoperit integral cu aluminiu.

Despre ultrabook-uri nu vă povestesc prea multe, dar vă invit să citiţi review Asus ZenBook UX31, un review complet la modelul cu cea mai bună configuraţie (cu 128GB SSD).

Generaţia ZENBOOK prezintă echilibrul perfect al eleganței și puterii într-un Ultrabook. La evenimentul de lansare au participat alături de jurnaliști și primii utilizatori de Asus ZenBook UX21/UX31 din România, reprezentând grupuri de potențiali utilizatori: Andi Moisescu – realizator TV, Ana Wagner – artist plastic, Florin Ştiolică – avocat și Ruxandra Boga – studentă. În urma unor scurte interviuri, am reuşit să aflăm cam care sunt atuurile portabilelor Asus ZenBook în opinia lor:

Andi Moisescu ar utiliza acest ultrabook pentru social media, prezentări, activităţi ce ţin de partea de producţie TV, navigare pe internet. Nu l-ar lua în vacanţă pentru că şi-ar face de lucru. A apreciat design-ul, sistemul audio, portabilitate, dar a recunoscut că nu a testat foarte mult partea de performanţă. Ca un minus a punctat lipsa unei tastaturi iluminate.

Ana Wagner a fost atrasă de design şi prima atingere contează. I-a plăcut modul în care este construit produsul, faptul că are o carcasă din aluminiu finisat şi pentru că e rezistent. Ar utiliza un Asus ZenBook în activităţi de tip office, internet şi photoshop. Pe lângă design, un plus ar mai fi şi rapiditatea cu care se mişcă.

Florin Ştiolică a fost impresionat de sistemul audio. Pentru dumnealui, calitatea audio este un mare plus. Îi place să asculte muzică atunci când pregăteşte pledoarii sau alte activităţi ce ţin de avocatură. Nu este fan Apple MacBook Air şi în Asus ZenBook vede alternativa perfectă. A apreciat portabilitate, sistemul audio şi design-ul. Ar utiliza ultrabook-ul pentru activităţi office, redactare documente, internet, domenii în care performanţa contează mai puţin. S-a acomodat repede cu tastatura.

Ruxandra Boga a apreciat performanţa şi portabilitatea. Îi place viteza cu care execută comenzile, faptul că-l poate căra într-o poşetă sau pe post de mapă. Ar utiliza ultrabook-ul la facultate, dar şi la o cafea cu prietenii într-o cafenea. Nu i-a plăcut faptul că măsoară doar 3 mm grosime în partea frontală şi încă mai avea probleme la deschiderea acestuia. Ar fi preferat cel puţin 5mm :).

————Oferta Asus ZenBook în România————
Asus UX21E-KX004V – Intel Core i5-2467M, 1.60GHz, 4GB, 128GB SSD, Intel HD Graphics, Microsoft Windows 7 Home Premium4.299,99 Lei
Asus UX21E-KX008V – Intel Core i7-2677M, 1.80GHz, 4GB, 128GB SSD, Intel HD Graphics, Microsoft Windows 7 Home Premium4.899,99 Lei