Atunci când lucrezi de acasă, ai nevoie de un spațiu special amenajat care să îți asigure confortul de care ai nevoie pentru a obține cele mai bune rezultate profesionale. Poți avea o cameră separată pentru birou sau acesta poate fi o parte integrantă a livingului.

Este foarte adevărat că amenajarea unui spațiu pentru a munci de acasă poate fi costisitoare, dar avantajele merită investiția. Acesta poate fi un motiv bun să soliciți un credit IFN. În felul aceasta faci rost de banii de care mai ai nevoie pentru suplimentarea bugetului de amenajare.  

Alegerea încăperii potrivite pentru amenajarea biroului

Primul pas constă în alegerea încăperii potrivite pentru a-ți amenaja biroul de acasă. În cazul în care nu dispui de o cameră specială pentru birou, îl poți organiza ca parte a livingului, a dormitorului sau chiar a balconului.

Atunci când îl amplasezi într-o altă încăpere, este bine ca piesele de mobilier pe care le alegi să se potrivească cu restul mobilierului. De asemenea, este recomandat ca biroul să fie poziționat cât mai aproape de fereastră, pentru a beneficia de lumină naturală.

Delimitarea spațiului de lucru de restul locuinței

Pentru a putea intra într-o dispoziție de lucru și a te concentra pe activitățile profesionale, este importantă delimitarea biroului de restul locuinței. Alege un tapet colorat, un tablou sau un covor simplu pentru a întregi spațiul de lucru.

De asemenea, optează pentru o bibliotecă pe care să o ai în apropiere de birou, pentru a avea acces rapid la lucrurile de care vei avea nevoie pe durata lucrului.

Adaptează biroul la nevoile jobului tău

Dacă jobul tău presupune să lucrezi cu mai multe monitoare, atunci vei avea nevoie de un birou care să îți permită organizarea acestora. Astfel, va trebui să îți achiziționezi un birou generos, suficient de încăpător pentru toate dispozitivele utilizate.

În cazul în care folosești doar un laptop, îți va fi de ajuns un birou de mici dimensiuni. Indiferent de situație, asigură-te că utilizezi un scaun ergonomic care să-ți mențină o poziție corespunzătoare și să te țină la o distantă adecvată de monitor. Adoptarea unei poziții nepotrivite la birou determină apariția durerilor de spate, care îți pot afecta productivitatea, dar și starea de sănătate pe termen lung.

Mobilierul multifuncțional, ideal pentru birourile mici

Atunci când dispui de un spațiu mic, ești nevoit să îți organizezi foarte bine fiecare centimetru astfel încât să beneficiezi de confortul necesar, fără să strici designul încăperii. Alege un birou cu spații de depozitare verticale sau suspendate, care te va ajuta să economisești spațiu.

De asemenea, poți alege un birou încastrat care se remarcă prin eleganță și funcționalitate. Acesta îți va permite să păstrezi ascunse anumite lucruri și documente, astfel încât să nu îți aglomerezi vizual încăperea.

În cazul în care preferi simplitatea și funcționalitatea, dar și culorile neutre, atunci un birou minimalist este cel mai potrivit pentru tine. Dacă în locuința ta există elemente decorative rustice, optează pentru un birou cu elementele decorative tradiționale.

Nu în ultimul rând, poți alege oricând un birou clasic pentru că nu se demodează niciodată.

Nu uita de lumină

De nelipsit din biroul tău, indiferent de designul și dimensiunea acestuia, sunt corpurile de iluminat. Acestea sunt importante mai ales în încăperile cu o lumină naturală slabă. Poți alege o lampă de birou care te să impresioneze atât prin design, cât și prin funcționalitate.

Mai ai nevoie de perdele și draperii în nuanțele potrivite, care să blocheze lumina prea puternică și să-ți ofere intimitate, iar biroul tău este complet amenajat. Alege fiecare piesă de mobilier sau obiect decorativ în funcție de preferințele tale, pentru a-ți crea un mediu în care să te simți cât mai relaxat și cât mai confortabil.

Meriți tot ceea ce este mai bun, motiv pentru care poți alege un credit de nevoi personale dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani cu care să-ți achiziționezi obiectele pe care ți le dorești, dar pe care încă nu ți le permiți. Astfel, te asiguri că nu mai amâni amenajările pentru a putea începe cât mai curând să lucrezi din biroul la care ai visat mereu.