Diverse

Utilizează un software recrutare pentru a găsi rapid candidații potriviți

Utilizează un software recrutare pentru a găsi rapid candidații potriviți

Ocuparea pozițiilor vacante nu este o sarcină ușoară pentru companii, însă cu un software recrutare, procesul poate fi eficientizat. Funcționalitatea inclusă într-un soft HR este un instrument digital care simplifică identificarea și selecția candidaților potriviți. În primul rând, crește eficiența și productivitatea echipei de HR, economisind timp și efort pentru sarcinile obositoare.

Găsesește rapid candidații potriviți cu un software recrutare

În prezent, numeroase companii depun mari eforturi pentru a găsi specialiștii de care au nevoie pe anumite poziții. Cu ajutorul unui soft HR în care este inclus un software recrutare, identificarea candidaților potriviți se desfășoară mult mai rapid. O astfel de poziție permite colectarea CV-urile de pe mai multe platforme de joburi și filtrarea candidaților în funcție de criteriile importante pentru tine.

Procesul de recrutare, desfășurat eficient cu un soft HR

Alături de caracteristicile prezentate mai sus, un software recrutare ajută la economisirea costurilor, reducerea erorilor manuale și oferă o vizibilitate completă asupra procesului de recrutare. Prin utilizarea softului, toți cei din comisia de recrutare pot vedea cu ușurință etapele parcurse până într-un anumit moment. Instrumentul digital te ajută să găsești într-un timp mai scurt oamenii ale căror abilități se potrivesc cu responsabilitățile poziției vacante, și care au potențialul de a crește și de a rămâne în organizația ta pe termen lung.

Ce spun specialiștii HR despre digitalizarea recrutării?

Potrivit unui raport prezentat de site-ul g2.com, 94% dintre recrutori și profesioniști din domeniu spun că un software recrutare a avut un impact pozitiv în ceea ce privește procesele lor de recrutare. Mai mult, 68% dintre aceștia au declarat că investiția în tehnologia care facilitează recrutarea este cea mai bună modalitate de a-și îmbunătăți performanța în recrutare. O funcționalitate de recrutare, care se regăsește într-un soft HR, are capacitatea de a sprijini tot mai multe companii să găsească cei mai potriviți candidați.

Îmbunătățește comunicarea cu candidații

Comunicarea întârziată sau fără claritate are un impact negativ asupra experienței candidaților, atunci când aplică pentru un job. Potrivit studiului menționat anterior, 70% dintre candidați doresc să primească actualizări săptămânal sau mai des, în legătură cu starea procesului de recrutare în care sunt angrenați. Așadar, atunci când comunicarea este consecventă pe tot parcursul procesului, candidații tind să aibă o impresie pozitivă despre compania ta, chiar dacă nu ajung să facă parte din echipa ta în cele din urmă.

Un software recrutare oferă o platformă centralizată, unde recrutorii și managerii pot vedea rapid starea unui proces de angajare, și etapele parcurse de un candidat. Funcționalitatea dintr-un soft HR oferă posibilitatea de a trimite actualizări către candidați prin e-mail, sau notificări prin care să ceară anumite informații suplimentare sau documente, spre exemplu.

Soluții software pentru profesioniștii din domeniul HR

Cu ajutorul instrumentelor digitale, sarcinile administrative din companii pot fi simplificate. Recrutarea candidaților potriviți poate fi realizată cu ușurință, având la îndemnână o soluție software. UCMS by AROBS a dezvoltat True HR, un soft HR cu 19 funcționalități distincte, printre care și un software recrutare. Aplicația este configurabilă în funcție de particularitățile domeniilor de activitate în care este utilizată, pentru a acoperi o gamă largă de nevoi. Pentru detalii suplimentare, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin mail la sales@ucms.ro sau la telefon 0738 822 537.