Securitate Tech

Bitdefender Mobile Security pentru dispozitivele cu Android

Bitdefender Mobile Security pentru dispozitivele cu Android

Adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa, locația curentă sau fișierele personale pot fi valoroase în mâinile unor oameni cu intenții dubioase. Majoritatea utilizatorilor de dispozitive mobile tind să acorde o importanță redusă securizării acestora, considerând că dacă nu le folosesc pentru operațiuni financiare sunt feriți de pericole.

Cele mai multe persoane nu conștientizează riscurile principale asociate utilizării dispozitivelor mobile: atacurile de tip phishing, aplicații ce încarcă factura telefonică (apelând sau trimițând mesaje la numere cu suprataxă), colectarea datelor personale (care cel mai probabil vor fi vândute unor terți), adware (publicitate agresivă) și lista poate continua.

Utilizarea unei soluții antivirus pentru Android oferă protecție împotriva scam-urilor sau atacurilor phishing, a aplicațiilor ce conțin adware sau malware (inclusiv cele care încarcă factura telefonică). De asemenea, multe dintre soluțiile de securitate oferă și protecție în caz de furt.

Bitdefender Mobile Security (se poate descărca gratuit din Google Play) este o soluție de securitate pentru dispozitivele cu Android şi folosește scanarea in-the-cloud pentru a detecta cele mai noi amenințări. Soluția oferă informații despre cerințele aplicațiilor, cum ar fi accesul la internet sau la date personale, ori utilizarea serviciilor cu plată, ajutând utilizatorul să facă alegeri corecte cu privire la confidențialitatea și securitatea datelor. În plus, soluția de securitate alertează utilizatorii atunci când accesează pagini ce conțin programe periculoase, tentative de phishing sau fraudă.

Practic, soluția de securitate permite utilizatorilor să urmărească permisiunile cerute de fiecare aplicație nou instalată. Acestea sunt ordonate într-o listă, iar cele care încearcă să se conecteze la Internet ori să acceseze informații confidențiale (cum ar fi lista de contacte, mesaje, evenimente din calendar, galerie de imagini) sunt ușor de identificat. Această funcție este utilă mai ales pentru identificarea aplicațiilor ce au acces la serviciile cu plată (de exemplu efectuarea de apeluri sau trimiterea de mesaje text).

Soluția oferă și protecție Anti-Theft, cu posibilitatea monitorizării locației dispozitivului dintr-o platformă web și trimiterea de comenzi prin SMS. Modulul Anti-Theft asigură localizarea, blocarea sau ștergerea informațiilor de la distanță, ori transmiterea de mesaje către dispozitiv.