Tech

Black Friday 2013 – 29 noiembrie 2013 – magazine cu promotii, oferte, reduceri

Black Friday 2013 – 29 noiembrie 2013 – magazine cu promotii, oferte, reduceri

Termenul de “Black Friday“ a apărut în SUA prin 1960 şi era folosit pentru a marca ziua de vineri cu traficul cel mai mare din an, fiind imediat după Ziua Recunoştinţei. Mai târziu, acest termen a fost adoptat de comercianţi şi iată că în prezent se foloseşte pentru a marca ziua cu cele mai multe promoţii şi reduceri de peste an, dar şi startul sezonului de cumpărături pentru Crăciun. Dintr-o zi “neagră”, dintr-o zi de vineri urâtă de mulţi din cauza traficului infernal, iată că a ajuns una dintre cele mai aşteptate zile din an.

Black Friday a fost adoptat şi de comercianţii din România. Cu acest prilej, marile magazine se întrec în a oferi promoţii cât mai avantajoase, însă mare atenţie pentru că unii au trişat la ediţiile trecute. Au fost magazine care au crescut tarifele la produsele din promoţii şi apoi au aplicat discount procentual foarte mare doar ca să dea bine la public, dar în realitate produsele au fost vândute la preţul lor normal.

În mod normal de Black Friday se fac lichidări de stocuri, iar promoţiile nu trebuie aplicate la produse de top, noi, proaspăt lansate. Cel puţin asta este tradiţia în Statele Unite şi chiar se fac discounturi foarte mari.

Black Friday 2013 va pica în acest an pe 29 noiembrie. Mai sunt câteva de zile până la marile reduceri, iar magazinele şi-au prezentat deja strategiile şi se anunţă o ediţie interesantă. Vă vom informa din timp despre promoţiile de Black Driday 2013.