Tech

Black Friday 2013 – in zilele de 22 noiembrie si 29 noiembrie

Black Friday 2013 – in zilele de 22 noiembrie si 29 noiembrie

Anul acesta, în România, Black Friday 2013 va fi “împărţit” în două. Mai multe magazine au decis să organizeze vinerea neagră pe data de 22 noiembrie, altele vor organiza Black Friday pe 29 noiembrie. În opinia mea, Black Friday 2013 va fi unul singur şi acela va avea loc pe 29 noiembrie. Pe 22 noiembrie va avea loc vinerea neagră românească.

Însă nu contest strategiile anunţate de magazinele participante la această sărbătoare a reducerilor. Magazilele online din România sunt libere să organizeze în orice alt moment al anului o zi dedicată comunității lor pentru a pune accent pe promoțiile și discountul oferite de aceștia. Nu considerăm că este mai bună idee ca aceste magazine să împartă acest curent în două zile cu același nume și să se distanțeze astfel de la ideea generală de Black Friday.

eMAG a fost deschizătorul de Black Friday în România, fiind primul magazin online care a anunţat o zi de reduceri sub acest nume, în acelaşi timp cu magazinele din Statele Unite, în noiembrie 2011. De atunci şi până în prezent, tot mai multe magazine au aderat la această zi, indiferent de domeniul de activitate.

Anul acesta, eMAG dă tonul promoţiilor mai devreme, fiind primul magazin care a anunţat că pregăteşte Black Friday pe 22 noiembrie. Acest lucru a împărţit piaţa în două, iar mai jos aveţi lista cu magazinele online care au anunţat că pregătesc ofertele pentru 22 noiembrie şi lista cu magazinele care au decis să organizeze Black Friday pe 29 noiembrie (atunci când va avea loc şi în Statele Unite).

Black Friday 2013 pe 22 noiembrie:

eMAG – magazinul care a anunţat că are marfa în stoc şi va organiza vinerea reducerilor mai devreme. Iulian Stanciu, general manager al eMag.ro si Flanco, motiveaza acest lucru: “Organizam Black Friday pe 22 noiembrie pentru a putea livra toate comenzile până pe 1 decembrie, deci înainte de Ziua Naţională şi înainte de Moş Niculae. Mai mult, nu vrem ca angajaţii noştri să trebuiască să muncească în perioada aceea”. Cred că în spate este şi o strategie de marketing. eMAG anunţă reduceri importante la notebook-uri, telefoane şi multe alte.

F64 va face parte din tabăra magazinelor care vor organiza Black Friday începând cu 22 noiembrie. F64 va anunța lista oficială de reduceri în noaptea de 22 noiembrie și ofertele vor fi valabile timp de 3 zile, inclusiv duminică, 24 noiembrie. În campania de Black Friday vor intra toate categoriile de produse F64: începând cu DSLR-uri și accesorii precum obiective, genți, trepiede, carduri, accesorii de studio, mirrorless, compacte. Vor exista reduceri până și la cursurile foto. Cel mai mare discount este de aproape 70% la un anumit brand de obiective, iar cel mai mic discout este de 11%, la un produs nou și inovativ în gama sa.

evoMAG intră la Black Friday pe 22 noiembrie şi anunţă reduceri de până la 70%.

Koyos.ro anunţă că promoţiile de Black Friday vor începe la pe 22 noiembrie şi vor continua până pe 29 noiembrie 2013. Vor participa 80% din categoriile de pe site – IT, Telefonie, Electronice, Electrocasnice, Casă şi Îngrijire personală. Pentru multe produse reducerile pot ajunge şi până la 80%.

Magazinele PCGarage.ro, PCFun.ro, ElectroFun.ro şi GarageMall.ro vor participa la Black Friday pe 22 noiembrie. Vor avea reduceri la tablete, telefoane, dar şi la accesorii de gaming, console, jocuri.

MarketOnline va da startul promotiilor de BlackFriday in data de 22.11.2013. “De BlackFriday MarketOnline.ro ofera clientilor sai GARANTIA CELUI MAI MIC PRET. Astfel magazinul garanteaza ca in data 22 noiembrie va avea cele mai mici preturi la produsele care fac parte din oferta sa de BlackFriday si va oferi clientilor sai de 2 ori diferenta daca acestia vor gasi la un alt magazin un pret mai mic pentru produsul comandat.”

Melarox.ro, jucator online important pe piaţa de produse electronice IT, electrocasnice, încorporabile şi HoReCa anunţă reduceri de până la 60% la gama de produse de pe site. Perioada reducerilor va fi între 22 noiembrie şi 1 decembrie.

Black Friday 2013 pe 29 noiembrie:

QuickMobile va sărbători Black Friday pe stil vechi, pe 29 noiembrie. Promite că va avea reduceri de până la 99%, iar la promoţii vor fi peste 90% din produsele aflate pe site.

Se pare că majoritatea magazinelor de fashion au ales să organizeze BF2013 pe 29 noiembrie. 2parale a anunţat că peste 60 de magazine online din reţeaua lor pregătesc reduceri de Black Friday 2013, majoritatea pregătind pentru 29 noiembrie 2013.

După cum putem observa, piaţa s-a împărţit în două. Majoritatea magazinelor IT&C au ales să prezinte oferta de Black Friday pe 22 noiembrie, în timp ce majoritatea magazinelor din celelalte categorii (food, fashion, servicii) să sărbătorească BF2013 pe 29 noiembrie.