Diverse

Ca sa iti faci datoria pe deplin fata de cei trecuti in nefiinta, vezi detalii aici!

Ca sa iti faci datoria pe deplin fata de cei trecuti in nefiinta, vezi detalii aici!

Apartinatorii au o indatorire sacra fata de cei trecuti in nefiinta: sa se ocupe de organizarea inmormantarii acestora, chiar daca sufletul lor plange in genunchi si nu isi poate reveni din soc. Oamenii care le-au fost alaturi, care le-au oferit tot ce au avut mai de pret sunt nevoiti sa plece de pe acest pamant, iar ei trebuie sa vegheze ca trupul sa le fie pregatit de marea trecere si in memoria lor sa organizeze parastasele conform traditiilor acestui popor.

In semn de respect si de dragoste, mormantul trebuie sa fie ingrijt, pe el sa fie puse cele mai frumoase flori si lumanari si parastasele sa fie facute la timp.

Decesul unei persoane apropiate este cea mai dificila experienta, fiindca se stie ca despartirea este definitiva. Locul ei ramane gol si dorul  va arde sufletele.

E trist, dar apartinatorii sunt cei care trebuie sa se ocupe de tot, fiindca nu se poate proceda in alt mod.

In prezent, familia indurerata ramane cu suferinta pe care nu i-o poate nimeni lua, dar poate solicita servicii funerare celei mai bune firme de pompe funebre, vezi detalii aici.

Moartea ne sperie si nu ne place sa atingem trupuri reci si neinsufletite, mai ales daca le-am strans in brate si le-am mangaiat. Este inuman sa ne ocupam de toaletarea trupului lipsit de viata, sa il imbracam pe cel care ne-a fost parinte, sot sau frate, fiindca suferinta ar fi mai presus de cuvinte si tot ce am face ar lasa traume in sufletul nostru, plus ca nu avem pregatirea profesionala pentru acest lucru.

Fiecare om isi alege profesia in functie de structura sa sufleteasca si de pregatirea profesionala pe care o are.

Salariatii firmelor de pompe funebre sunt respectuosi, omenosi, responsabili si fac totul la superlativ.

In calitate de apartinator tulburat, nu stii cu ce sa incepi si care este ordinea fireasca a organizarii inmormantarii. Te gandesti ca pregatirea decedatului este importanta si ca trebuie facuta urgent ca acesta sa nu intepeneasca si sa fie imposibil de manipulat.

Ai dreptate, dar sa stii ca fara pregatirea actelor necesare, fara pregatirea mormantului si asigurarea transportului funerar, inmormantarea nu poate avea loc. O inmormantare este ca un lantisor cu multe zale, iar daca se rupe una, bijuteria nu mai este intreaga si nu se mai poate purta.

Tocmai de aceea este ideal sa apelezi la o firma de pompe funebre, fiindca se actioneaza in echipa si toate etapele vor fi parcurse la timp.

O alta za importanta a evenimentului este si procurarea celor necesare. Apartinatorii ar trebui practic sa actioneze pe mai multe fronturi. Acestea sunt:

  1. Pregatirea trupului neinsufletit, pentru care sunt necesare: sicriul complet echipat, haine elegante, batiste, prosoape, dar si un spatiu special amenajat si autorizat si personal priceput. Porfesionistii au adesea interventii salutare in pregatirea defunctului, fiindca se ocupa si de imbalsamare si de machiajul profesionist care poate sterge urmele unei morti violente.
  2. Procurarea actelor necesare inhumarii. Preotul are nevoie de certificatul de constatare a decesului semnat de medic si de certificatul de deces emis de evidenta populatiei. Firma care ofera servicii funerare complete se ocupa si de procurarea acestor documente, dar pune in acelasi timp la dispozitia familiei si un medic care sa constate decesul.
  3. Gasirea unei masini care sa asigure transportul funerar. Masinile funerare sunt ideale, fiindca sunt dotate cu frig si sicriul este asezat pe loc sigur, plus ca este cel mai elegant transport funerar. Soferii care conduc aceste masini au experienta necesara care le permite sa adopte un comportament adecvat ceremoniei.
  4. Diverse cumparaturi. Pentru o inmormantare sunt necesare multe lucruri, de la batiste la prosoape, cosurile cu colaci si cu coliva, pachetelele cu mancare pentru participantii la ceremonie, doliul de pus in piept, dar si la usa. De asemena, apartinatorii simt nevoia sa aduca aranjamente funerare si coroane funerare din cele mai frumoase flori naturale in semn de omagiu fata de cel pe care l-au pierdut. Colaborarea cu o firma de pompe funebre inseamna si furnizarea unor coroane frumoase la adresa indicata de apartinatori.
  5. Inchirierea capelei si a catafalcului, iar daca este foarte cald, gasirea unui capac frigorific pentru sicriu.
  6. Pregatirea mormantului.
  7. Pregatirea pachetelelor cu mancare si a parastaselor.

Toate acestea sunt realizate la timp si perfect de o echipa care are experienta organizarii si tot ceea ce are nevoie la dispozitie.

Funerare.ro/Servicii-Funerare-Sector-6 pune mare accent pe consultanta apartinatorilor in situatii de criza si pe intelegerea durerii acestora si imbarbatarea lor.

Este mare lucru sa suni la firma de pompe funebre si interlocutorul de la celalalt capat al firului sa te asculte cu maxim interes si sa iti vorbeasca frumos, cand ai nevoie de mangaiere.

Te linistesti putin, cand iti dai seama ca organizarea ramane pe maini bune si tu poti sa il plangi pe cel iubit si sa iti iei adio de la el cum se cuvine.

Conteaza mult sa ai aliati care sa lucreze perfect pentru tine, cand iti este in viata mai greu.

Daca treci prin aceasta situatie, te imbratisez cu puterea gandului si ma rog sa primesti putere cereasca sa treci peste pierdere, dar in acelasi timp te sfatuiesc sa alegi cea mai buna firma de pompe funebre si nu vei regreta!

Angajatii firmei prezentate mai sus inteleg durerea si nevoia de doliu a familiei si actioneaza repede si bine ca inmormantarea sa decurga perfect.

Cand ti-a murit cineva drag, tot ce ai de facut este sa te ocupi de trupul si de sufletul lui, sa isi gaseasca linistea.