Diverse

Casa-amanet.com, un site al transparentei si al educatiei financiare

Casa-amanet.com, un site al transparentei si al educatiei financiare

Banii sunt foarte necesari in aceasta perioada si este bine ca fiecare om sa aiba o anumita suma in perioada sarbatorilor. Mesele traditionale costa mult, vin colindatorii si trebuie primiti cu maxima bucurie, dar este si sezonul gripelor.

Ce face o familia careia i se imbolnaveste copilul si nu are bani sa il duca repede cu masina personala la un medic specialist (intr-o clinica privata, daca nu mai sunt locuri in spitalele de stat) si sa ii ia medicamentele prescrise?

Mai are vreo valoare ceasul de colectie, cand familia are nevoie de bani si nevoia de lichiditati a devenit atat de urgenta?

Casa-amanet.com este un site al transparentei care educa posesorii de bunuri scumpe sa nu ii lase pe cei dragi sa sufere, in timp ce valorile lor stau intr-o cutie de bijuterii sau intr-un seif!

Amanetarea poate fi o optiune atractiva pentru cei care detin ceasuri scumpe sau alte electronice scumpe si au nevoie de bani rapid. Amanetarea implica imprumutarea unei sume de bani de la o institutie financiara, in schimbul depunerii unui bun de valoare, cum ar fi un ceas sau o electronica, ca garantie. Daca debitorul nu poate returna suma imprumutata la termenul stabilit, creditorul poate vinde bunul depus ca garantie pentru a-si recupera banii.

Insa situatia poate fi atat de urgenta, incat piederea ceasului de colectie este cel mai mic rau care se poate intampla. Intre viata cuiva drag si amanetarea ceasului cu mecanisme sofisticate sau cu bratara din aur care nu poate fi purtat zilnic, fiecare ar renunta la obiectul valoros!

De altfel, vanzarea bunului respectiv casei de amanet poate fi optiunea la care posesorul acestuia se poate gandi serios.

Amanetarea poate fi o solutie rapida si convenabila pentru cei care au nevoie de bani urgent si care detin bunuri de valoare pe care le pot pune in garantie. De exemplu, daca detine un ceas de lux, un telefon sau un laptop scump pot fi amanetate pentru a obtine bani rapid, fara un imprumut bancar (de care se sperie tot mai multa lume) sau un alt tip de credit.

Exista mai multe beneficii pentru cei care opteaza pentru amanetarea ceasurilor scumpe sau a altor electronice:

-Rapiditate: procesul de amanetare este rapid si convenabil, iar suma imprumutata poate fi disponibila imediat dupa ce bunul de valoare a fost depus ca garantie. Banii se obtin pe loc, fara tergiversari si nu se opresc comisioane din suma respectiva ca la anumite banci. Persoana careia i s-a comunicat ca va obtine suma X in schimbul ceasului, bijuteriilor sau produselor electronice se poate baza pe suma X. Acest lucru este foarte important pentru ca diminuarea sumei de plata unor comisioane s-ar putea sa il oblige sa mai faca un imprumut pana completeaza suma de care are nevoie.

-Accesibilitate: amanetarea poate fi o optiune accesibila pentru cei care nu indeplinesc criteriile de eligibilitate pentru un credit bancar sau care au avut probleme in trecut cu plata ratelor. Cu alte cuvinte, orice persoana majora care are drept de semnatura si detine bunuri care se primesc la amanet poate solicita un credit si il va primi cu siguranta.

-Confidentialitate: procesul de amanetare este confidențial, iar debitorul poate ramane anonim, in contrast cu procesul de obtinere a unui credit bancar, care poate implica verificarea istoricului creditelor si a veniturilor. Fiecare persoana aflata intr-o perioada financiara nefasta nu doreste sa se stie despre acest lucru.

-Valorificarea unor bunuri de valoare pretentioase care nu pot fi purtate sau folosite zilnic: amanetarea poate fi o optiune atractiva pentru cei care detin bunuri de valoare, cum ar fi ceasuri scumpe sau electronice scumpe, si care doresc sa obtina bani rapid, fara a fi nevoiti sa vanda aceste bunuri.

Este posibil ca o masina de lux sa nu mai poate fi scoasa din garaj pentru ca sunt prea mari costurile legate de consumul ei de carburant.

 Dar site-ul casei de amanet prezentate mai sus are sfaturi utile pentru cei care doresc sa ia in considerare amanetarea ca optiune:

  1. Sa compare ofertele intre ele pentru a realiza ca evaluarile realizate de Casa-amanet.com sunt oneste, indiferent de categoria de bunuri.
  2. Sa se verifice contractele inaintea semnarii si sa se solicite prelungirea temernului de inapoiere a banilor, fiindca aceasta casa de amanet acorda asemenea termene celor care isi doresc bunurile inapoi.
  3. Sa se informeze despre conditiile in care sunt pastrate ceasurile de colectie, bijuteriile sau electronicele amanetate. Vor fi incantati sa observe ca bunurile incredintate casei de amanet sunt pastrate in conditii de maxima securitate.

In general, amanetarea este o optiune convenabila pentru cei care au nevoie de bani rapid si care detin bunuri de valoare pe care le pot pune in garantie. In momentul in care o persoana decide sa renunte la ceasul de lux, este mult mai simplu si mai avantajos sa decida vanzarea lui intr-un cadru oficial si confidential, adica unei case de amanet. Pe site-ul prezentat mai sus se poate informa potentialul client, iar in cazul in care are nevoie de bani si detine multe bijuterii, le poate evalua cu ajutorul aplicatiei disponibile. Oricine poate folosi calculatorul electronic de pe site, chiar daca nu intentioneaza sa isi vanda sau sa isi amaneteze bijuteriile, ci doreste evaluarea lor.

Este bine ca toate casele de amanet au extins bunurile cu care se poate garanta un imprumut si ca exista aceasta metoda alternativa rapida si confidentiala de creditare. Uneori nevoia de bani este ca nevoia de aer si de apa, de aceea oamenii ar da orice sa obtine un imprumut sau o suma de bani in schimbul valorilor pe care le detin.