Tech Virtual reality

Castile Apple VR: Zvonuri, data lansarii, pretul, specificatiile

Castile Apple VR: Zvonuri, data lansarii, pretul, specificatiile iulie 9, 2020
Apple-VR

Conform ultimelor zvonuri, castile Apple VR pot fi functionale cu capacitate AR. In ultimii ani, Apple si-a pastrat ascunse cercetarile pe realitate virtuala (VR), dar si pe cele de realitatea augmentata.

Rapoartele si brevetele Insider au dezvaluit ca Apple a lucrat in secret la prototipuri pentru casti VR si ochelari AR, insa consumatorii au asteptat cu sufletul la gura sa vada ce ar alege Apple.

Raspunsul din partea Apple, se pare ca a fost: “De ce nu ambele?”

• Ce este de fapt? Un set cu casca Apple, care poate face atat VR, cat si AR

• Cand va aparea? Zvonurile indica o data de lansare in cursul anului 2020.

• Cat va costa? Deocamdata nu se stie, dar ar putea fi destul de scump.

 Data lansarii

Mai multe surse au spus ca ochelarii AR sau castile AR / VR de la Apple vor fi lansate in 2020. “Tehnologia in sine nu exista pentru a face [AR] intr-un mod calitativ … Calitatea afisajului in sine, inca nu exista”, a declarat Cook in octombrie 2017.

Apple VR Zvonuri

A face un procesor wireless sa fie suficient de puternic pentru ecranele 8K nu este usor In prezent, niciun alt dispozitiv de pe piata nu se apropie de specificatiile pe care Apple vrea sa le atinga.

Pentru a crea acest tip de hardware de ultima generatie, probabil Apple va avea nevoie de cel putin inca doi ani. Un alt raport a precizat ca ochelarii doar pentru AR ar putea fi lansati in 2020.

Vom vedea daca Apple va produce doar ochelarii sau intreg setul. Avand in vedere ca Apple nu a confirmat inca specificatiile castii AR / VR , cu siguranta nu stim ce ar putea face acest dispozitiv.

Pret

Oculus Go si Lenovo Mirage Solo, doua casti VR independente, lansate recent, sunt extrem de scumpe. Castile cu Windows Mixed Reality, precum Samsung HMD Odyssey, dar si cele Oculus Rift si HTC Vive sunt, de asemenea, foarte scumpe.

Un PlayStation VR poate ajunge si el la un pret de cateva sute de dolari. Toate specificatiile castilor Apple se pot imbunatati, fara indoiala, in special cele doua ecrane 8K.

In timp ce pretul castilor VR / AR ar putea fi mai scump decat o casca VR traditionala, este indoielnic faptul ca Apple, care adora sa-si vanda calculatoarele si telefoanele inteligente la preturi premium, va atinge inaltimile HoloLens, adica cateva mii de dolari.

Specificatii pentru castile Apple VR / AR

Apple vrea sa depaseasca celelalte dispozitive VR si AR de pe piata cu cea mai buna rezolutie si animatie holografica pana in prezent. Vom vedea si daca vor putea reusi. Setul cu casca VR / AR se va face cu doua ecrane 8K (7680 x 4320).

Pentru comparatie, HTC Vive Pro, cel mai puternic dispozitiv disponibil in prezent pentru toti consumatorii, se afla la 2880 x 1600, in timp ce standardul HTC Vive foloseste 2160 x 1200, Oculus Rift are 1080 x 1200, iar PlayStation VR foloseste 1080 x 960 .

Pe langa Lenovo Mirage Solo si Oculus Go, cu puterea Google Daydream, setul cu casca Apple nu va necesita o conexiune la PC fara fir sau un smartphone care sa functioneze. Dar pentru a avea o rezolutie inegalabila, va trebui sa va conectati wireless folosind WiGig la un procesor personalizat de 5 nanometri.

Cum va functiona?

VRVANA si-a prezentat pentru prima data devkit -ul VR / AR mixt in 2014. Numit Totem, aceasta casca capteaza POV-ul purtatorului folosind camere cu vedere spre exterior. In interiorul Totemului se afla un ecran OLED curbat.

Spre deosebire de dispozitivele AR care se pot vedea, cum ar fi Google Glass si Microsoft HoloLens, cu castile Apple, nu veti vedea in mod direct imprejurimile.

Acest lucru conteaza deoarece, in loc sa plaseze proiectii holografice asemanatoare fantomelor in lumea reala, setul cu casca Apple poate plasa animatii CG complet colorate intr-o versiune reala fara lag.

Luati in considerare ARKit: platforma AR de la Apple suprapune imaginile animate pe un flux video realizat in imprejurimi. Se spune ca noua casca a Apple face exact acelasi lucru, cu exceptia faptului ca Apple va incerca sa faca crearile sale mai „realiste” pentru a fi mai imersive pentru purtator.

Pentru experientele VR, in mod natural, setul cu casca nu va va transmite mediul inconjurator.

Se pare ca produsele Apple ar putea acum sa suporte SteamVR, asa ca este posibil ca setul cu casca sa suporte o multime de aplicatii VR terte, impreuna cu orice creeaza Apple.

In plus, camerele Totem au permis urmarirea 6DoF si un FOV de 120 de grade, iar senzorii sai cu infrarosu ar putea urmari gesturile mainii pentru actiuni fara controler.

Acest tip de urmarire este esential pentru multe experiente VR. Este sigur ca setul cu casca Apple 2020 va utiliza elemente din hardware-ul Totem si il va combina cu interfata sa ARKit pentru un aparat impresionant.

Un brevet descoperit recent de Apple ar putea face castile sa fie mai putin “greoaie si obositoare la purtat”, eliminand lupa care se gaseste in majoritatea castilor.

In schimb, lentilele Apple vor folosi un sistem optic catadioptric de oglinzi si lentile, de obicei intalnite la microscoape, pentru a refracta si undele de lumina pentru a face ca lucrurile sa para mai mari.

Astfel, setul cu casca AR / VR al Apple ar putea fi mult mai usor decat alte dispozitive VR puternice disponibile.

Desigur, echipa VRVANA ar fi putut sa lucreze la designul specific AR / VR al Apple, pentru a arata diferit de designul Totem.

Name
Comment