Tech

[CeBIT 2011] Asus la CeBIT 2011 – recapitulare

[CeBIT 2011] Asus la CeBIT 2011 – recapitulare

Astăzi, la masa rotundă cu jurnaliştii, Asus România a făcut o scurtă recapitulare legată de prezenţa companiei taiwaneze la CeBIT 2011. Cu toate că interesul pentru CeBIT s-a diminuat în ultima vreme, Asus a avut unul dintre cele mai mari standuri expoziţionale şi a reuşit să atragă atenţia unui număr mare de vizitatori. Multe din produsele prezentate la Hanovra le cunoaştem de la CES 2011, însă au fost şi multe prezentate în premieră.

Francisc Kurko, Technical PR ASUS Romania & Bulgaria, ne-a făcut un mic tur al standului şi o mică prezentare asupra produselor expuse. Au fost 8 serii de laptop-uri, majoritatea fiind Eee PC-uri, semn ca Asus nu este intimidat de numărul mare de tablet pc-uri lansate în 2011. Pe lângă acestea, au mai fost prezentate monitoare profesionale, echipamente IT (plăci de bază, plăci video, plăci de sunet etc), reţelistică şi mai multe periferice multimedia.

Revenind la zona laptop-urilor, reamintim de noua serie Asus K – colorată, performantă şi ieftină (preţuri între 2400 lei şi 3400 lei), laptop-ul de gaming Asus G74SX(posibil să apară oficial prin toamna lui 2011), micul Asus Eee PC 1015B echipat cu AMD Fusion, primul netbook anunţat cu Intel Atom N570 – Asus Eee PC 1015PN, văluritul sau Sirocco Asus Eee PC 1015PW (va ajunge şi în România). Alături de G74Sx a fost prezentat și noul notebook ROG G53 cu ecran 3D fără ochelari speciali. Noi am testat un model G53 cu ecran 3D, dar la care aveai nevoie de ochelari speciali (mai multe într-un review).

Nici zona tablet pc-urilor n-a rămas în urmă. ASUS răspunde cerințelor variate ale consumatorilor prin seria sa de tablete PC. Aceasta include: Eee Slate EP121 cu ecran de 12 inch, Eee Pad MeMO, Eee Pad Slider cu tastatură glisantă și Eee Pad Transformer. Astăzi, în cadrul evenimentului, s-a încins o discuţie în jurul pad-ului Transformer. Părerile au fost pro şi contra când s-a adus vorba de docking station-ul detaşabil, care include o tastatură full QWERTY şi o baterie secundară care reuşeşte să prelungească autonomia până la 16 ore (tablet PC-ul independent ar trebui să aibă o autonomie de până la 8 ore). Voi ce credeţi? Este necesară această tastatură, schimbă cu ceva încadrarea tablet pc-ului?

Şi am lăsat tehnologia ASUS WAVI Xtionpentru final. WAVI Xtion (pronunțat “way-vee action”) este format din două componente – dispozitivul fără fir pentru streaming media WAVI și senzorul de mișcare Xtion. Acesta transmite wireless conținut multimedia de înaltă definiție de la un PC localizat într-o cameră către un televizor localizat într-o alta, în timp ce filmele, jocurile, și aplicațiile bazate pe gestică introduc prima interfață PC care suportă în mod oficial senzorii de mișcare. Un kinect pentru PC-uri.