Tech

CeBit 2011 – Hanovra intre 1 si 5 Martie

CeBit 2011 – Hanovra intre 1 si 5 Martie

Evenimentul „Centre of Office and Information Technology”(CeBIT 2011), va avea loc în Hanovra, Germania, între 1 şi 5 Martie. Aria destinată expozanţilor este de 450 000 de m² şi sunt aşteptaţi 700 000 de vizitatori. Intr-adevăr, nişte cifre demne pentru cea mai importantă expoziţie IT din lume.

Având motto-ul „Heart of the digital world”, festivalul va aduna cei mai importanţi jucători din piaţa IT, care vor lansa produse noi sau vor vorbi despe proiecte în curs de finalizare. De asemenea, în cadrul CeBIT vor avea loc o serie de conferinţe pe teme legate de tehnologie, unde participanţii vor avea şansa să intâlnească vorbitori celebri şi idei inovatoare.

CeBIT este împărţit in patru secţiuni, pentru a-i ajuta pe vizitatori să işi stabilească prioritaţile şi să se concentreze doar pe ariile de interes:

1. CeBIT pro, care se referă la soluţii profesionale pentru sectorul de business.
2. CeBIT gov, care se referă la soluţii pentru sectorul public
3. CeBIT life, care vine cu soluţii pentru consumatorii finali
4. CeBIT lab, secţiunea care înglobează partea de cercetare şi dezvoltare pentru a găsi soluţii inovative în acest domeniu.

Pe scurt, încă de la prima ediţie a acestui festival, care a avut loc în anul 1970, CeBIT a fost un teren propice pentru relaţionare şi colaborare în domeniul IT. Tendinţele industriei IT sunt foarte importante pentru că aici vorbim de produse care sunt considerate depăşite din punct de vedere tehnologic şi la un an de la lansare. Aşadar, producătorii trebuie să fie mereu „pe val” pentru a-şi putea asigura succesul într-o industrie atât de dinamică. Acest lucru determină şi publicul să fie mereu atent la noile apariţii pentru a fi în pas cu tehnologia.