Audio

Cele mai bune dispozitive inteligente pentru locuinte din 2020: Google si Amazon

Cele mai bune dispozitive inteligente pentru locuinte din 2020: Google si Amazon

Daca fiecare a inceput sa-si conecteze in casa dispositive, va sti ca exista o multime de modalitati de a rezolva mai multe probleme. S-ar putea sa doriti doar un singur dispozitiv care sa rezolve o anumita problema.

Este posibil sa fi investit intr-un difuzor inteligent bazat pe Amazon Alexa sau Google Assistant sau chiar pe serviciul inteligent Siri si Apple HomeKit.

Am tendinta sa ma gandesc la asistentii vocali ca la un punct de plecare in construirea unei case inteligente do-it-yourself.

Acestea ofera o modalitate convenabila pentru mai multi membri ai familiei sau colegi de camera sa interactioneze cu diferitele dispozitive ce au fost instalate.

Chiar daca nu toate, multe din produsele inteligente din lista noastra vor functiona cu mai multi asistenti vocali. Lista noastra se concentreaza in mare parte masura asupra celui mai bun produs din fiecare subcategorie inteligenta.

Daca doriti sa cunoasteti cele mai bune produse, indiferent de platformele vocale cu care functioneaza, va putem oferi unul.

Aceasta lista este precum o foaie de parcurs pentru o singura instalare inteligenta si coerenta in locuinta fiecaruia (nu este nevoie sa asociati un difuzor inteligent Amazon cu un ecran inteligent Google).

Pentru aceasta, va rugam sa consultati listele de mai jos:

Cele mai bune dispozitive Amazon Alexa din 2020

Cele mai bune dispozitive Apple HomeKit din 2020

Cele mai bune dispozitive Google Assistant din 2020

 

Amazon Echo Dot (a treia generatie)

Amazon Echo Dot
Amazon Echo Dot

Cel mai bun difuzor inteligent

Echo Dot de la Amazon a avut avantajul difuzorului Google Home Mini, dar odata cu sosirea celui mai nou produs de la Google Nest Mini, putem apela oficial la categoria de difuzoare inteligente entry-level.

Ambele boxe au un cost de aproximativ 50 de dolari, insa sunt perioade cand acestea pot fi gasite la reducere.

Amazon Echo Dot este un dispozitiv hands-free, controlat vocal, ce are un mic difuzor incorporat si care se poate conecta si la difuzoare sau casti prin Bluetooth sau printr-un cablu audio ce poate oferi sunet stereo difuzoarelor.

Echo Dot se poate conecta la serviciul de voce Alexa pentru a reda muzica, a efectua apeluri, a trimite si a primi mesaje, dar si pentru a furniza informatii, stiri, vreme si multe altele.

Google Assistant face o treaba mult mai buna la imitarea fluxului natural de conversatii, dar diferenta este ca nu este chiar atat de vizibil in interactiunea dvs. de zi cu zi cu fiecare vorbitor.

De cele mai multe ori veti solicita un difuzor inteligent despre vreme, pentru a seta un cronometru si poate sa-l cante pe un cantec sau doua. Ambele dispozitive sunt bune la toate.

Amazon Echo Dot a fost alegerea noastra datorita unui mic avantaj hardware. Are o mufa de iesire audio. Acum, Echo Dot ofera si o varianta cu un ceas cu LED incorporat pe margine, dar pentru un pret mai mare cu 10 dolari.

Aceasta este o caracteristica foarte importanta si la un pret convenabil.

Google Nest Mini

Google Nest Mini
Google Nest Mini

Un alt difuzor inteligent foarte bun

Noul difuzor inteligent Nest Mini de la Google are cateva imbunatatiri fata de predecesorul sau Google Home Mini.

La acest difuzor Google a imbunatatit calitatea audio, oferindu-i mai multa claritate. De asemenea, a creat o canelura in partea inferioara a acesteia, utila fixarii in siguranta pe perete.

Este o boxa inteligenta, cu care puteti asculta muzica preferata. Are un design modern, fiind foarte compacta. Nu va ocupa foarte mult loc, fiind perfecta pentru casa.

Este usor de folosit si va puteti conecta cu ajutorul tehnologiei Bluetooth. Principalele caracteristici sunt:

Asistent Google Alimentare DC 14v Asistent voce cu streaming media Sistemul de operare Android In difuzorul de mici dimensiuni are un cip incorporat. Cu acest cip, Google spune ca Nest Mini poate afla ce comenzi ii dai cel mai des, iar apoi va incepe sa proceseze acele comenzi.

Google Nest Hub

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Cel mai bun display inteligent

Este posibil ca Amazon sa fi introdus ecranul inteligent cu Echo Show, dar Google a perfectionat conceptul cu Nest Hub (fostul Home Hub) atat in ceea ce priveste designul sau, cat si in modul in care isi foloseste asistentul vocal.

Va arata comenzile spuse, astfel incat sa stiti ca Google v-a auzit corect, va poate conduce cu usurinta printr-o reteta de pe diverse site-uri populare si functioneaza perfect cu camerele de luat vederi.

Google a renuntat la includerea unei camere video pe acest dispozitiv, probabil ca sa depaseasca anumite probleme de confidentialitate si probabil sa solicite Amazon sa includa un obturator video manual pe noul sau ecran mic, Echo Show 5.

Daca doriti intr-adevar un afisaj inteligent bazat pe Google, care permite conversatii video, cateva optiuni terte pot face acest lucru.

Chiar si fara aceasta optiune, Nest Hub este cea mai buna, dar si cea mai accesibila achizitie a oricui isi doreste acest produs.