Tech TV

Cel mai bun televizor 2020 care merita achizitionat

Cel mai bun televizor 2020 care merita achizitionat

Doriti sa achizitionati un televizor mai bun?

TechRadar a creat o lista cu cele mai bune televizoare, dar si cele mai performante din ultimii ani. Sunt televizoare care au un ecran de inalta performanta, dar si modele mai accesibile care ofera performante ridicate.

Acestea sunt:

TV QLED Samsung Q90R
LG CX OLED Series
Seria Vizio P Quantum X
TV QLED Samsung Q950TS
Sony O9G Master Series OLED
Seria OLED LG B9
Samsung Q80T TV QLED
QLED Seria 6 QLED (R625)
Hisense H8G
Seria Sony Bravia X950H

LG CX OLED Series
LG CX OLED Series

 

Sony O9G Master Series OLED
Sony O9G Master Series OLED

 

Front-H8G
Front-H8G

Insa, cel mai bun si mai cautat televizor este QLED Samsung Q90R.

Modelul Samsung QN65Q90R are o diagonal de 65 inch, iar Samsung QN75Q90R are diagonala de 75 de inh.

Cu ceva timp in urma, Samsung Q9FN a fost televizorul preferat al multora. Acesta a castigat foarte mult pentru caracteristicile sale, calitatea imaginii, dar si pentru platforma inteligenta excelenta, imbunatatita, care a venit cu suport Bixby si Samsung SmartThings.

Cu toate acestea, nu a fost considerat un TV perfect, existand astfel reclamatii cu privire la unghiurile de vizualizare. Samsung a luat la cunostinta despre aceste critici, incercand in acest fel sa realizeze un nou model.

Noul model are un unghi de vizibilitate superior, iar noul filtru Ultra Black Elite nu este doar o revelatie, acesta reusind sa respinga lumina ambientala.

Q90 este capabil sa furnizeze imagini care pot concura direct cu un OLED, cu culori naturale, evidentieri luminoase, profunde si umbre bine definite.

De asemenea, poate depasi orice OLED atunci cand vine vorba de HDR, cu imagini care sunt adesea uluitoare.

De fapt, singura critica reala ar fi aceea ca, spre deosebire de unele dintre alte dispositive concurente, Q90 nu accepta Dolby Vision.

Cu toate acestea, vis-à-vis de celelalte aspecte, Samsung Q90 este un televizor Samsung extraordinar, care duce QLED la un alt nivel. Incercarile Samsung de a inova si evolua tehnologia LCD au avut un succes surprinzator.

In timp ce marele sau rivalul coreean LG a investit miliarde in dezvoltarea OLED, Samsung a considerat ca LCD-ul si, in cele din urma, MicroLED-ul sunt necesare pentru a livra continut ultra-stralucitor HDR.

MicroLED-ul principal ar putea exista inca cativa ani, dar Samsung a inregistrat progrese semnificative in ceea ce priveste ecranul LCD, o tehnologie care are zeci de ani.

Compania a abordat gradual anumite limitari in proiectarea panoului LCD, creand un produs superior prin diferite inovatii.

Acestea au inclus panouri VA, iluminare LED directa, dar si evidentieri mai stralucitoare si performante superioare de contrast.

Recent, Samsung a adoptat tehnologia cuantica, ceea ce a dus la mai multe culori si a adaugat Q-ul in QLED.

Acum compania considera ca, prin aceste inovatii, a largit unghiurile optime de vizualizare.
Design
Samsung Q90 continua etosul de design al companiei in 360 de grade, cu un aspect minimalist, care arata bine din toate unghiurile.

Exista o eleganta simpla a ecranului si o rama metalica pe marginea exterioara. Panoul din spate are caneluri texturate care nu numai ca fac o vedere din spate mai frumoasa, dar ajuta si la ascunderea cablului care conecteaza caseta One Connect.

Q90 se afla pe un suport destul de traditional, care ofera un suport solid si completeaza stilul general. De asemenea, dimensiunea mai mica este sigur ca va fi pe placul oricui spera sa pozitioneze acest televizor pe un stand de echipament existent.

Daca preferati sa-l montati pe perete, exista un panou detasabil in spate, in spatele caruia exista fixari pentru pachetul optional „No-Gap”.

Exista literalmente o singura conexiune pe spatele Q90, toate celelalte se afla in caseta One Connect. A

ici veti gasi patru intrari HDMI 2.0b, trei porturi USB (doua 2.0 si una 3.0), tunere terestre si satelite twin, un slot CI, o legatura externa pentru calibrare automata, o intrare digitala optica si un port LAN pentru conexiune (desi exista si Wi-Fi si Apple AirPlay incorporate).

In mod sigur, Q90 nu accepta HDMI 2.1, dar poate face tot ceea ce este posibil sa ai nevoie. Deci, exista 4K la pana la 120Hz, metadate dinamice (HDR10 +), viteza de actualizare variabila (VRR) si un mod de latenta scazuta automata (ALLM).

In prezent Q90 nu accepta un canal de retur audio (EARC) imbunatatit, dar acest lucru nu este necesar momentan si ar putea fi adaugat ulterior.

Telecomanda inclusa foloseste aceeasi constructie metalica atractiva si design ergonomic ca modelul precedent, ceea ce o face usor de tinut de utilizat cu o mana. Exista un microfon pentru controlul vocal, iar Samsung a adaugat acum butoane de acces direct pentru Netflix, Amazon si Rakuten, situate in partea de jos.

Pret Samsung Q90 si data lansarii

In Marea Britanie, Q90 are patru dimensiuni de ecran: 55 inch (QE55Q90R), 65 inch (QE65Q90R), 75 inch (QE75Q90R) si 82 inch (QE82Q90R).

In SUA, Q90 este disponibil in doar trei dimensiuni – QN65Q90RAFXZA de 65 inch, QN75Q90RAFXZA de 75 inch si QN82Q90RFXZA de 82 inch – preturile fiind in prezent situate la 2.599 USD (in scadere de la 3.499 dolari) pentru modelul de 65 inch.

In Marea Britanie, cu toate acestea, exista o versiune de 55 de inch incepand cu doar 1.699 de lire sterline, cu dimensiuni de 65 de inch si 75 de inch.