Tech

Cele mai bune modalităţi şi aplicații de localizare a unui telefon pierdut sau furat

Cele mai bune modalităţi şi aplicații de localizare a unui telefon pierdut sau furat noiembrie 11, 2021
Localizare-telefon-pierdut-sau-furat

Telefonul mobil reprezintă un gadget fără de care viaţa nu poate fi concepută. Din acest motiv, pierderea sau furtul acestuia reprezintă o grea lovitură pentru noi toți. Este o situaţie neplăcută, dar şi stresantă.

Nimeni nu dorește să-şi piardă contactele, pozele, e-mailurile sau mesajele, așa că oricine ar face orice pentru recuperarea telefonului. În articolul ce urmează vă vom face cunoscute câteva modalităţi şi aplicaţii de localizare a unui telefon pierdut sau furat.

Cuprins:

 • Localizarea telefonului cu GPS
 • Localizarea telefonului fără GPS
 • Localizarea telefonului cu ajutorul aplicațiilor
 • Localizarea unui telefon cu Android
 • Localizarea unui telefon cu iOS

 

 • Localizarea telefonului cu GPS

Având activată funcția Location pe telefon, în momentul în care îl pierdem sau ne este furat, există câteva modalități pentru localizarea acestuia.

Atunci când telefonul se află în aria de acoperire a unei celule GSM, el va putea fi localizat cu precizie prin intermediul receptorului GPS. Acest receptor preia semnalul emis de dispozitiv de la sateliți.

Receptorul GPS se poate activa din meniul telefonului, având şi funcția A-GPS. Această din urmă funcţie se regăseşte pe telefoanele de ultimă generație.

Localizarea se poate face fie prin intermediul receptorului GPS, fie utilizând conexiunea la internet a unei rețele Wi-Fi sau a datelor mobile.

 • Localizarea telefonului fără GPS

Dacă funcția Location nu este activată pe telefon, principal modalitate pentru localizarea dispozitivului este codul IMEI .

IMEI este format din 15 cifre şi reprezintă codul unic al telefonului. Poate fi folosit în situaţia depunerii unei plângeri sau reclamaţii la poliţie. Conform legislației, doar agenții de poliție au dreptul să caute un telefon folosindu-se de acest cod. De asemenea, cu ajutorul codului IMEI al telefonului, dispozitivul pierdut sau furat va putea fi blocat. Codul IMEI al telefonului poate fi aflat cu ajutorul a 3 modalităţi:

 1. Codul IMEI este menţionat sub bateria telefonului mobil;
 2. Codul IMEI este inscripţionat pe cutia originală a telefonului mobil;
 3. Codul IMEI se poate afla tastând *#06#; în câteva secunde codul va fi afişat pe ecran.
 • Localizarea telefonului cu ajutorul aplicațiilor

În cazul în care telefonul s-a închis, s-a resetat sau a rămas fără baterie, există câteva soluţii pentru recuperarea acestuia.

 • Localizarea unui telefon cu Android

Pentru a găsi un telefon al cărui sistem de operare este Android, acesta trebuie să fie pornit, conectat la un cont Google, conectat la internet și să aibă pornită funcția Location. De asemenea, este necesar ca aplicaţia Find my Device să fie activată.

In această aplicaţie se va transmite un semnal cu ajutorul căruia telefonul va emite un sunet timp de 5 minute, chiar dacă este pe modul silențios. Alte aplicaţii necesare localizării unui telefon Android pierdut sau furat: Android Device Manager Wheres my droid SeekDroid Lite Google Maps Timeline Lost Android

 • Localizarea unui telefon cu iOS

Un iPhone pierdut sau furat poate fi localizat cu ajutorul aplicației Find My iPhone care este preinstalată. Principal condiție este ca smartphone-ul tău să fie pornit și să se afle în aria de acoperire a unei celule GSM. De asemenea, dacă a fost deja folosită funcția Erase iPhone, care șterge tot conținutul și setările telefonului, atunci nimeni nu va mai putea avea acces la datele confidențiale din telefon.

Alte aplicaţii necesare localizării unui telefon pierdut sau furat: Gadget Track Fone, Home iHound, Find My Friends, Prey Anti-Theft.