Emisiuni, Filme si Seriale Filme asiatice / Indiene / China

Cele mai reușite filme wuxia

Cele mai reușite filme wuxia

Crounching Tiger, Hidden Dragon este un film ce a fost recompensat cu 4 Oscaruri, lansând carierele unor staruri HK în cinema-ul internaţional: Chow Yun Fat, Michele Yeoh sau Zhang Zi Yi.

Filmul prezintă o poveste superbă plină de acțiune ubercool, de mister, de romantism, dramă, muzică superbă, costume, filosofie budistă și interpretări remarcabile sub mâna meșterului Ang Lee.

Hidden-Dragon

Hero este replica unui alt trio de actori remarcabili: Jet Li, Tony Leung și Maggie Cheung. Indrumaţi de Zhang Yimou reia succesul lui Tigru și Dragon.

Este considerat cel mai bun film de arte marțiale realizat de chinezi. Este cu adevărat o frumusețe poetică, o splendoare vizuală și o extravaganță a luptelor cu sabia.

Hero

House of the Flying Daggers reprezintă a doua reușită a lui Zhang Yimou în domeniul filmelor wuxia. In film este vorba de 2 apărători ai legii care încearcă să dea de urma unei organizații secrete prin intermediul unei tinere dansatoare.

Filmul prezintă o poveste superbă plină de peisaje de tablou, culori ireale și slo-mo artistic.

The banquet este o adaptare orientală a Hamlet-ului shakespearian, având-o în rolul principal pe Zhang ZiYi.

The promise alcătuieşte o întreagă listă de ingrediente mitologice chinezești: regate, warlorzi, prințese, o zeiță și-un războinic neînfricat. Este un adevărat basm chinezesc.

Filmul prezintă povestea unei fetițe foarte săracă care face o înțelegere cu Zeița, primind atât o frumusețe neasemuită, cât și blestemul de a pierde orice bărbat de care se îndrăgostește.

The-promise

Seven Swords este o adaptare chineză a celor “7 samurai”. In perioada în care artele marţiale nu erau premise, un fost călău a decis să salveze nefericiții dintr-o cetate aflată în calea unui dușman nemilos.

Este un film ce se remarcă printr-o abordare diferită și mai puțină extravaganță vizuală. Este mai dur, mai întunecat şi mai realist.

Course of the Golden Flower reprezintă un alt răsfăț vizual oferit fanilor wuxia de Zhang Yimou.

Deși foarte bogat în confruntări de proporții epice, filmul se bazează pe câteva personaje, familia imperială, și relațiile dintre ele.

curse-of-the-golden flower 001

Imperiul-minciunilor
Postarea Urmatoare