Diverse

Certificat OHSAS 18001, o necesitate perena

Certificat OHSAS 18001, o necesitate perena

Asigurarea sanatatii la locul de munca trebuie sa fie cea mai mare grija a angajatorului. Intre orice salariat si conducere sau patronat se stabileste o legatura in timp bazata pe onestitate, respect si grija.

Solidaritatea de la locul de munca reprezinta o manifestare a umanului din noi. Cand suntem bolnavi si avem concediu medical ne face placere orice telefon primit de la un coleg de munca sau de la conducerea firmei sau institutiei. Consideram ca trebuie sa ne sunam colegii cand sunt internati sa spital, sa ii incurajam si sa ne interesam de starea lor.

Omul doreste sa nu fie singur, cand se confrunta cu problemele.

Pe de alta parte, orice angajator este interesat direct ca oamenii care lucreaza pentru el sa fie perfect sanatosi si sa nu se imbolnaveasca din cauza conditiilor precare de la locul de munca.

In atelierele uriase sau in halele de lucru se asigura incalzirea iarna, se cauta strategii de reducere a poluarii, se inlatura constructiile si echipamentele care ar putea produce accidentari la locul de munca, dar salariatilor li se face si protectia muncii, sa respecte normele si in acest mod accidentele sa nu se produca.

Se munceste greu pentru asigurarea sanatatii la locul de munca, mai ales in contextul actual, pandemic.

Certificat OHSAS 18001 are utilitate perena, dar in context pandemic devine indispensabil. Este de ajuns sa trec in revista modul in care s-au desfasurat cursurile, pana la intrarea tuturor unitatilor de invatamant in scenariul rosu, sa intelegem cat de importante sunt regulile stricte, acolo unde distantarea sociala era inexistenta.

Au fost stabilite niste masuri stricte pentru evitarea infectarilor cu Covid 19, iar o parte dintre acestea au fost:

-masurarea temperaturii celor care intrau pe poarta scolii

-prezenta dezinfectantului pe holuri, in salile de clase si la baie

-punerea la dispozitia tuturor celor aflati in institutie a sapunului lichid si a servetelelor de hartie

-supravegherea elevilor in timpul pauzelor de 15 minute

-venirea la scoala pe rand, lucrul in clase cu 15 elevi

-fiecare clasa lua pauza in alt interval decat vecinii de sala, sa nu se intalneasca in curtea scolii

-profesorii veneau cu creta si markerele lor, nu aveau voie sa imprumute de la elevi.

Cu siguranta ca in acest moment fiecare institutie sau firma trebuie sa puna la punct o serie de reguli menite sa protejeze salariatii sai, dar si clientii sau partenerii de afaceri.

Prezenta unei certificari care demonstreaza grija fata de sanatate si securitate in unitatea respectiva sporeste gradul de incredere al beneficiarilor, de aceea Certificatul OHSAS 18001 trebuie solicitat chiar in acest moment.

Marcarea spatiului cu sageti care sa arate distanta la care trebuie sa stea oamenii unii de altii, controlul riguros la intrare si verificarea temperaturii si a purtarii mastilor sunt pasi siguri facuti in directia prevenirii infectarii cu Covid 19.

De pilda, in scoala noastra s-au amenajat doua cancelarii, iar in cea de a doua se duc profesorii care au pauze si doresc sa manance sau sa bea o cafea, un ceai sau un suc.

Firma Certificareiso.ro verifica riguros daca aceste masuri sunt respectate si dupa ce constata ca in firma sau institutia care a solicitat documentul domneste o atmosfera sigura, sanatoasa, emite valoroasa certificare.

Pana la data de 20 noiembrie 2020, certificarile sunt la jumatate de pret, de aceea suna si cere o oferta pentru aceasta certificare care va fi din ce in ce mai solicitata in aceasta perioada.

Detinerea acestei certificari demnstreaza parcurgerea urmatoarelor etape importante:

-inventarierea cu rigurozitate a tuturor pericolelor si riscurilor de la locul de munca. Inainte de a preveni este bine de stiut care sunt zonele vulnerabile, unde ar trebui facute reparatii, ce pericole ameninta concret resursa umana care isi desfasoara activitatea in acel loc, dar si clientii sau vizitatorii.

-managementul preventiei. Conducerea trebuie sa realizeze un plan sigur de prevenire a accidentelor si imbolnavirilor, plecand de la identificarea riscurilor.

-responsabilizarea personalului in vederea respectarii managementului preventiei.

-simulari de urgente, stabilirea unor masuri ce vor fi luate in caz de forta majora.

-evaluarea modului in care regulile sunt respectate si imbunatatirea permanenta a planului de preventie.

Aceasta certificare creste randamentul la locul de munca, fiindca activitatea angajatului va fi de calitate premium, cand stie ca se desfasoara in conditii sigure.

Dimpotriva, salariatul care realizeaza ca patronul sau managerul nu depune nici cel mai mic efort sa ii creeze conditii la locul de munca, va simula ca munceste, fiindca nu se simte pretuit la adevarata valoare.

Ma simt confortabil cand vad acest tip de certificare in supermarketuri, in institutii sau in firme particulare, fiindca stiu ca acolo fiecare om este apreciat si se depun eforturi mari ca sanatatea si securitatea sa fie sub protectie.

Consider ca este nevoie de aceasta certificare mai mult ca oricand, deoarece oamenii se tem pentru vietile lor si vor sa li se ofere certitudini.

Dar multe alte certificari sunt la fel de importante, fiindca si certificarea care demonstreaza grija fata de mediu contribuie decisiv la mentinerea sanatatii oamenilor si a securitatii acestora.

Sa ne bucuram ca si in tara noastra exista firme care se ocupa de emiterea certificarilor care atesta cutura calitatii si a securitatii la locul de munca si ca toate certificarile sunt la reducere, desi Certificareiso.ro pune la punct si dosarele, dar ofera si consultanta si verifica parcurgerea etapelor necesare pentru atingerea standardelor prevazute de certificari!

Certificat OHSAS 18001 il motiveaza pe salariat sa se trezeasca dimineata si sa se duca fara rezerve la serviciu, de aceea trebuie solicitat urgent, acum cand toate persoanele ies cu retinere din casele lor.