Tech Tableta

Cobalt – detalii despre tablet PC-ul Blackberry

Cobalt – detalii despre tablet PC-ul Blackberry

Alte surse anonime din industrie par să confirme existenţa tablet PC-ului Cobalt de la RIM. Acesta va avea două camere, un display de 7 inch, va suporta Flash şi cel mai probabil va fi echipat cu un procesor Marvell.

Zvonurile privind Cobalt, un viitor tablet PC al companiei RIM (research in Motion), producătorul smartphone-ului BlackBerry, au apărut încă de la începutul lunii mai. Ţinând cont de popularitatea iPad-ului şi de evoluţia rapidă a sectorului tablet PC-urilor, cu modele noi lansate aproape zilnic, nu este de mirare că fiecare companie încearcă să intre pe această piaţă, iar RIM nu face excepţie de la regulă.

Nişte surse anonime din industrie par să confirme detaliile apărute până acum despre Cobalt şi să ofere mai multe informaţii despre acest tablet PC. Astfel, conform acestora, ultraportabilul va dispune de un display de 7 inch (deşi s-a discutat la un moment dat şi de posibilitatea unui ecran de 8.9 inch), va suporta Adobe Flash şi va fi echipat cu două camere, una orientată către exterior şi alta către utilizator. Este posibil să funcţioneze cu un CPU Marvell, probabil Marvell Armada 610 la 1 GHz, care ar permite video playback la o rezoluţie de 1080p, grafică 3D şi o cameră de 16 MP. Sistemul de operare ar putea fi versiunea Blackberry 6, care oferă o navigare pe web îmbunătăţită şi integrează mai multe caracteristici de social networking. O parte din aceste informaţii provin şi de la Ashok Kumar, MD în cadrul firmei de analiză Rodman & Renshaw, care a redactat o notă de cercetare.

Deocamdată nu este clar dacă tablet PC-ul va fi un gadget independent, de tipul iPad-ului, sau un dispozitiv care să însoţească smartphone-urile BlackBerry. De asemenea, nici data când Cobalt va fi disponibil pe piaţă nu este cunoscută: după ce zvonuri iniţiale anunţau o lansare undeva în mai 2011, alte surse vorbesc despre faptul că RIM intenţionează să aducă tablet PC-ul pe piaţă până la sfârşitul anului. Cu toate acestea, cei de la RIM nu au anunţat nimic oficial, aşa că toate acestea rămân doar speculaţii până la o confirmare din partea companiei.