Stiinta Tech

Companiile Blue Origin şi Boeing prezintă planurile unui „parc de afaceri” în spaţiu

Companiile Blue Origin şi Boeing prezintă planurile unui „parc de afaceri” în spaţiu octombrie 28, 2021
Blue-origin-si-boeing

Pentru că paradisurile fiscale de prin Insulele Cayman sau de oriunde nu mai ajung, viitorul lor se mută în… spațiu. Asta pentru că Blue Origin şi Boeing vor colabora pentru lansarea unei stații orbitale – Orbital Reef.Orbital Reef va fi operat ca un „parc de afaceri cu utilizare mixtă” şi intenţionează să furnizeze infrastructura necesară pentru a extinde activitatea economică şi a deschide noi pieţe în spaţiu, au declarat companiile.

Proiectul va fi dezvoltat în parteneriat cu Sierra Space, divizia de zboruri spaţiale a contractorului din domeniul apărării Sierra Nevada Corp, şi va fi susţinută de Redwire Space, Genesis Engineering Solutions şi Arizona State University.

Momentan, stația cu cea mai lungă durată de exploatare până în prezent este Stația Spațială Internațională, situată la 408 kilometri altitudine și dată în folosință tot în 2000. ISS este folosită de NASA și alte agenții spațiale din diverse țări, dar viitorul său este incert, dat fiind gradul de îmbătrânire a modulelor. Și China este în proces de dezvoltare a propriei stații spațiale, denumite Tiangong.