Tech Social Media

”Facebook Papers” – scandalul care poate trage compania lui Zuckerberg în jos

”Facebook Papers” – scandalul care poate trage compania lui Zuckerberg în jos

Am avut Panama Papers, apoi Pandora Papers, era oarecum logic să vină ceva care să afecteze și rețeaua de socializare numărul 1 din lume, nu? Așa că avem Facebook Papers, mai nou.

Bine, cred că are deja experiență Mark Zuckerberg, dat fiind că nu a trecut mult timp de la audierile din scandalul Cambridge Analytica! 🙂 Asta pentru a-i liniști pe cei care spun că este cea mai gravă criză a Facebook. Nu contest că este ceea ce poate pune în genunchi REȚEAUA, dar nu este nici pe departe așa de înfricoșător pentru acționari, cred eu.

”Facebook Papers” - scandalul care poate trage compania lui Zuckerberg în jos

Sunt peste 10.000 de pagini de documente interne, publicate inițial de cei de la Wall Street Journal, dar rostogolite mai apoi peste tot. Pe scurt, compania are de-a face cu acuzații de încurajare de trafic de persoane, de difuzare de știri false, implicare în dezinformare cu privire la alegerile din SUA și alte cele. Mai mult, chiar, sunt acuze directe la adresa conducerii și a lui Zuck, însuși.

Eu sunt mai sceptic de felul meu, ținând cont și de mărimea companiei și de regulile justiției din Statele Unite, unde o amenda babană i-ar putea scoate din sfera penalului. Știți care cred că este singura unealtă prin care poate fi sancționată Facebook? Bursa! Dacă investitorii vor să dea un semnal adevărat de lipsă de încredere, doar asta îi va ustura destul de mult pe directori pentru a schimba ceva. Altfel, ce mai știți despre investigația Congresului despre alegerile din SUA? Au schimbat cumva Facebook, Twitter sau Google directorii între timp?