Software Tech

Cum să lucrați cu panoul Widget Windows 11

Cum să lucrați cu panoul Widget Windows 11

Windows 11 a introdus un nou panou Widgets, unde puteți accesa o varietate de informații actualizate utilizând casete tematice configurabile (ceea ce Microsoft numește carduri de informații). Este alcătuit din două secțiuni: o secțiune de top care oferă widget-uri pentru vreme, sport, cele mai recente fotografii și alte subiecte personalizate și o secțiune de știri care oferă titluri care pot fi făcute clic dintr-o varietate de surse.

Iată cum să profitați la maximum de widget-urile Windows 11 actuale.

Accesați widgeturile

Pentru a accesa widgeturile, selectați pictograma Widgets din bara de activități (este cea care arată ca un pătrat împărțit în secțiuni albe și albastre). De asemenea, puteți apăsa tastele Window + W sau, dacă aveți un ecran tactil, glisați din stânga.

Probabil că veți vedea o varietate de widget-uri de pornire deasupra, care vă vor oferi informații despre scorurile sportive, vremea, prețurile acțiunilor și orice imagini pe care le aveți în contul dvs. OneDrive. Există, de asemenea, un câmp de căutare și un buton care vă permite să adăugați widgeturi noi. Sub aceasta, puteți derula în jos pentru a găsi o serie de surse de știri.

Ajustați widgeturile

Există o varietate de moduri în care puteți modifica panoul widgetului.

  • Pentru a vă deplasa widgeturile, apăsați lung pe partea de sus a unui widget până când vedeți o mână deschisă. (Aceasta este spre deosebire de o mână „îndreptată”, care vă permite să faceți clic pe un link.) Puteți schimba poziția acesteia pe panou.
  • Pentru a modifica dimensiunea unui widget, scoateți-l din panoul dvs. sau personalizați-l, faceți clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus. Selecțiile pe care le vedeți vor depinde de widget; de exemplu, widgetul Meteo poate fi mic, mediu sau mare și îl puteți personaliza pentru a seta o locație implicită și pentru a funcționa fie în Fahrenheit, fie în Celsius. Între timp, aplicația Fotografii are doar dimensiuni medii sau mari și nu are alte personalizări.
Citeste si  Cum se remapează orice tastă sau comandă rapidă pe Windows 10
 

 

 

 

 

 

 

Cele trei puncte „Mai multe” vă permit să ajustați dimensiunea widgetului, să îl personalizați sau să îl eliminați.
 
  • Faceți clic pe numele widgetului din colțul din stânga sus și veți fi condus la o pagină separată unde puteți accesa mai multe informații – mai multe detalii despre vreme, de exemplu, sau mai multe dintre cele mai recente scoruri sportive.
  • Dacă doriți să vedeți selecția curentă de widget-uri disponibile, faceți clic pe butonul „Adăugați widget-uri” care se află între widget-urile dvs. și fluxurile de știri. Nu este o listă mare acum – am numărat 11, toate disponibile sunt produse de Microsoft. Cu toate acestea, sperăm că vor apărea intrări suplimentare de la terți.
 

 

Windows 11 nu are încă multe widget-uri, dar asta se poate schimba. 

 

 

 

 

Windows 11 nu are încă multe widget-uri, dar asta se poate schimba.
 

Fluxuri de stiri

Secțiunea de știri se află sub butonul „Adăugați widget-uri”. Este condus de o secțiune „Povești de top” care evidențiază mai multe titluri, urmată de povești individuale. Ambele vin cu pictograme asemănătoare Facebook pe care le puteți atașa la fiecare poveste (inclusiv degetul mare, inima, „surprins”, „gânditor”, trist sau supărat).

 

 

Puteți „reacționa” la fiecare știre cu o pictogramă de dispoziție adecvată. 

 

 

 

 

Puteți „reacționa” la fiecare știre cu o pictogramă de dispoziție adecvată.
 

Selectați cele trei puncte de lângă fiecare titlu și puteți vedea mai multe sau mai puține povești de genul acesta, ascundeți poveștile din sursa respectivă, salvați-le pentru mai târziu (cu alte cuvinte, marcați-le) sau raportați-le. Orice poveste marcată va avea un pătrat gri în jurul celor trei puncte.

Personalizați-vă interesele

Butonul „Adăugați widget-uri” oferă, de asemenea, un link (în colțul din stânga jos) care vă permite să spuneți aplicației Widget ce sunteți și nu vă interesează. (Puteți ajunge în același loc făcând clic pe cele trei puncte de lângă o știre și selectați „Gestionați interesele”.)

 

 

Puteți influența ceea ce apare în fluxul dvs. de știri. 

 

 

 

 

Puteți influența ceea ce apare în fluxul dvs. de știri.
 

În orice caz, veți ajunge pe pagina de pornire Microsoft – în esență, pagina de setări pentru browserul Edge. Folosind fila „Interesele mele”, puteți spune Windows ce tipuri de știri doriți sau nu. În partea stângă a paginii, puteți alege dintre categorii precum Știri, Sport, Călătorii, Sănătate etc .; în timp ce faceți clic pe fiecare dintre aceste categorii, veți obține o listă de subiecte specifice în fereastra principală. De exemplu, dacă selectați „Divertisment”, puteți alege dintre subiecte precum „Celebrități”, „Muzică” sau „Cărți”, printre altele.

Alte file din care puteți alege includ „Profil” (care vă introduce în ceea ce se numește „Microsoft News Community”), „Salvările mele” (orice povești salvate), „Istoric” (o listă de povești pe care le-ați citit în ultimele 48 de ore) și „Setări experiență”. Poate doriți să vizitați acest ultim: vă permite să alegeți limba feedului dvs. (implicit este engleza) sau să activați și să dezactivați mai multe caracteristici, inclusiv acele pictograme de reacție asemănătoare Facebook-ului. De asemenea, puteți dezactiva unele dintre cardurile de informații de bază, cum ar fi finanțele sau vremea.

 

 

Dacă nu aveți chef de reacții ale comunității, le puteți elimina. 

 

 

 

 

Dacă nu aveți chef de reacții ale comunității, le puteți elimina.
 

În prezent, widget-urile Windows 11 par a fi mai mult o curiozitate sau o modalitate de a face o pauză rapidă decât un instrument real. Cu toate acestea, dacă și când widgeturile de la terțe părți devin disponibile, panoul widget-ului ar putea deveni cu adevărat util.