Laptop

Cum se schimba tastatura la un laptop ASUS N53

Cum se schimba tastatura la un laptop ASUS N53

Laptop-ul meu va împlini, în scurt timp, 2 ani. Îmi ştie toate secretele, a călătorit alături de mine, mi-a fost alături zilnic, fără să fie mofturos. De-a lungul timpului i-am pus un SSD Kingston de 240GB şi i-am mărit viteza de procesare, l-am îngrijit, l-am şters de praf, am încercat să-i ofer toate condiţiile pentru o funcţionare corectă.

Însă are şi el consumabile, părţi care se deteriorează şi cedează în timp. Bateria a cedat prima, iar autonomia nu mai depăşea 20 de minute. Din ianuarie a cedat şi tastatura. La început a cedat o tastă, apoi alta, ca într-un final să nu mai meargă o bună parte din ea.

Dacă tot a venit primăvara şi începem să ne dezmorţim din hibernare, am zis să merg şi cu laptop-ul la “doctor”. Am căutat şi am dat de băieţii de la PowerLaptop.ro, un magazin online cu accesorii şi consumabile pentru laptop-uri. Au o ofertă bogată în tastaturi de laptop-uri, baterii, încărcătoare şi chiar display-uri.

Le-am explicat problema, m-au invitat la ei cu laptop-ul şi totul a fost gata într-un minut. Tastatura la ASUS N53 se schimbă foarte uşor, dar trebuie îndemânare şi atenţie la cum trageţi de clemele de fixare. Teoretic, oricine poate schimba o tastatură, dar noi recomandăm să mergeţi la persoane specializate. Cumpăraţi tastatura de la powerlaptop.ro şi aveţi montarea gratuită.

Sunt laptop-uri la care tastatura se schimbă mai greu. Trebuie să fiţi atenţi la ce şuruburi trebuie să desfaceţi şi să nu trageţi forţat. De regulă, şuruburile care ţin tastatura sunt marcate pe spatele notebook-ului. Trebuie să le desfaceţi doar pe acestea. Mare atenţie şi la zona de conectori. Riscaţi să stricaţi mai tare şi atunci reparaţia să vă coste mult mai mult. Mai jos aveţi câteva imagini cu schimbarea tastaturii la un laptop mai vechi, cu ceva mai multe probleme!

Să nu uit, laptop-ul are şi baterie nouă de 6 celule!