Diverse

De ce este bine sa citesti impreuna cu copilul carti pentru copii

De ce este bine sa citesti impreuna cu copilul carti pentru copii

Este posibil sa nu iti dai seama cat de importanta este citirea unor carti pentru copii illustrate impreuna cu copilul.

Unii parinti, din pacate, prefera sa inlocuiasca acest ritual cu device-uri electronice. Este in regula din cand in cand, insa nu trebuie sa fie ceva zilnic. Chiar daca multe povesti pentru copii sunt disponibile in format electronic, totusi, a folosi carti copii pe hartie este mult mai convenabil si mai placut.

In acest articol vorbim despre avantajele cititului cartilor impreuna cu copii nostri.

  1. Cititul unor carti ilustrate pentru copii intareste relatia parinte-copil

Atunci cand citesti carti impreuna cu copilul, acesta va experimenta mai multa siguranta si apropiere in acest fel. Se va simti foarte bine. Nu cred ca nu iti amintesti cand faceai acest lucru cu parintii tai. Cum te-ai simtit in acel moment? Nu a existat un sentiment incredibil de frumos de siguranta si liniste? Da, o atmosfera familiara va intareste legatura si ar trebui sa faca parte din rutina zilnica a copilului.

In plus, copilul va dezvolta o relatie pozitiva cu cartile. Iar asta este cea mai buna baza pentru o educatie sanatoasa. Cu tot felul de carti pentru copii, creezi o baza importanta pentru studiere de care va avea nevoie copilul pe viitor.

  1. Cartile ilustrate trezesc interesul pentru studiere si carti

Este o baza buna pentru a invata sa citeasca si sa scrie mai tarziu in scoala. Copiii dezvolta abilitati de citire si limbaj in timp ce li se citeste cu voce tare si ei se uita la imagini. Prin urmare, incepe sa iti formezi acest ritual zilnic si sa citesti carti ilustrate alaturi de copilul tau de la o varsta frageda, incepand chiar de la varsta de 6 luni.

  1. Cartile ilustrate promoveaza dezvoltarea limbajului

Un studiu a constatat ca micutii de 2 ani carora li se citeste in mod regulat au un vocabular de doua ori mai mare decat un copil de 2 ani caruia nu i se citeste. Citirea cu voce tare si vizionarea ilustratiilor dintr-o carte pentru copii promoveaza concentrarea si memoria. Vizualizarea si citirea cartilor ilustrate va ajuta copilul sa se concentreze si sa-si imbunatateasca memoria. Un argument important, nu-i asa?

  1. Cartile creeaza un ritual de seara

Pentru acest lucru, ar fi benefic de ales o ora pentru lectura inainte de somn. Tine-l pe cel mic in brate astfel incat sa existe un plus de siguranta. In timpul lecturii, ar trebui sa te dedici in intregime copilului.

Despre beneficiile lecturarii putem vorbi la nesfarsit. Cel mai bine e sa verifici singur si sa te convingi de avantajele uimitoare ale cititului impreuna cu copilul.