Tech

De ce Facebook ar trebui sa eliberze fișierele!?

De ce Facebook ar trebui sa eliberze fișierele!? octombrie 5, 2021
The-verge

Am petrecut weekendul vorbind cu oamenii din și din jurul Facebook despre situație și astăzi vreau să vorbesc despre ceea ce cred că ar trebui să facă compania.

În Facebook, unii oameni cu care am vorbit se simt exasperați. Ei susțin că seria Journal folosește relativ puține date pentru a picta Facebook în cea mai proastă lumină posibilă. Pentru ei, este o dovadă mai mare a prejudecății din partea presei care lucrează pentru a pune compania în genunchi, ajungând la concluzii prestabilite cu orice resturi de informații pe care le pot găsi.

PENTRU ALȚII, FIȘIERELE DE FACEBOOK AU FOST O OPORTUNITATE DE BINE VENIT PENTRU A DISCUTĂ CELE MAI MARI FRICI
Pentru alții, însă, în special pentru cei care au lucrat la inițiative de cercetare și integritate, fișierele Facebook au fost o ocazie binevenită pentru a discuta cea mai mare teamă a lor: că, în ciuda celor mai îngrijorătoare descoperiri ale cercetătorilor, Facebook nu are structura organizațională și conducerea necesare pentru a preveni provocând o gamă largă de prejudicii care pot fi prevenite.

Săptămâna trecută am spus că această situație reprezintă cea mai semnificativă provocare a Facebook de la scandalul de confidențialitate a datelor Cambridge Analytica. Nu este la fel de mare ca Cambridge Analytica; seria Journal a obținut o acoperire mai mică în general. (Deși acea audiere a Senatului înseamnă că echilibrul va continua să se schimbe.) Dar dacă o altă poveste a generat un ciclu de știri atât de intens sau susținut din 2018, este o știre pentru mine.

Totuși, în diviziunile interne din fișierele Facebook, găsesc un alt ecou al Cambridge Analytica. Apoi, de asemenea, a existat un set de directori hotărâți să lupte împotriva a ceea ce ei percepeau ca o narațiune aproape în totalitate falsă – și un alt set care, deși în majoritate era de acord cu colegii lor, a înțeles că povestea a ridicat temeri reale cu privire la puterea companiei și influența care ar trebui abordată.

Săptămâna trecută am susținut aici că Facebook ar trebui să abordeze această situație angajându-se să facă mai multe cercetări de genul celor găsite în Fișierele Facebook, mai degrabă decât mai puțin. Știm că directorii Facebook cred că compania are beneficii globale pozitive pentru lume și știm, de asemenea, că sunt studenți meticuloși ai propriilor date. Este greu de înțeles de ce, dacă datele sunt atât de pozitive, Facebook este deseori atât de reticent să le împărtășească.

Deci, de ce este cazul? O posibilitate este sugerată de fișierele Facebook: că datele despre efectele Facebook asupra problemelor societale precum polarizarea, ezitarea vaccinului și stima de sine a copiilor sunt substanțial negative și, prin urmare, trebuie ascunse. Un alt lucru este că datele sunt substanțial pozitive, dar trebuie ascunse oricum, din motive din cauza secretului corporativ sau a dorinței de a implementa date mai strategic, din motive de PR.

Oricare ar fi cazul, pare clar că starea actuală a lucrurilor îi face pe toți mizerabili. Așadar, astăzi vreau să-mi extind argumentul: Facebook nu numai că ar trebui să se angajeze să facă mai multe cercetări precum fișierele Facebook, ci ar trebui să lanseze fișierele Facebook, punct. Și nu doar cele legate de Instagram, așa cum a sugerat Nick Clegg luni. Indiferent de documentele pe care s-a bazat Jurnalul, Facebook ar trebui să le pună la dispoziția publicului. Redactați-le după cum este necesar pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, dacă este necesar. Adăugați context, în cazul în care contextul lipsește.

Dar eliberați-le și în curând.

Iată raționamentul meu.

Una, fișierele sunt în interes public. Printre altele, potrivit Journal, acestea conțin discuții despre partidele politice care și-au schimbat politicile pe baza modificărilor algoritmilor Facebook, documentează efectele negative ale utilizării Instagram asupra sănătății mintale și dezvăluie că compania alocă resurse de moderare mult mai mari Statele Unite decât restul lumii. În ceea ce privește aceste subiecte și multe altele, publicul pur și simplu are dreptul să știe ce face Facebook. O frustrare pe care am avut-o în ultima săptămână este că Facebook continuă să se concentreze asupra dimensiunii relațiilor publice a poveștii, atunci când interesul public este mult mai important.

În al doilea rând, fișierele vor ieși probabil în curând oricum: denunțătorul care le-a scos în Jurnal cooperează aparent cu Congresul. Copii au fost prezentate înaintea publicării către diferiți cercetători. Este posibil ca Jurnalul să le elibereze chiar el (aș dori să fie.) În orice caz, se pare că vor fi disponibile pentru ca toți să le citim în curând. Facebook ar putea genera o anumită cantitate de bunavoință (desigur minoră), făcând-o în mod voluntar. (Purtătorul de cuvânt al companiei, Andy Stone, mi-a spus că compania împarte punțile cu Congresul săptămâna aceasta.)
By Casey Newton