Tech

Aceasta este cercetarea internă a Facebook privind efectele Instagram asupra sănătății mintale

Aceasta este cercetarea internă a Facebook privind efectele Instagram asupra sănătății mintale

Facebook a împărtășit cercetările interne despre impactul Instagram asupra bunăstării mintale a adolescenților raportate de The Wall Street Journal la începutul acestei luni. Wall Street Journal a raportat că fișierele arătau că Instagram știa că rețeaua de socializare are un efect negativ asupra sănătății mintale a adolescenților. Facebook a respins caracteristicile cercetării sale de către WSJ, spunând că „pur și simplu nu este exact faptul că această cercetare demonstrează că Instagram este„ toxic ”pentru fetele adolescente”.

După lansarea de către Facebook a celor două documente, The Wall Street Journal le-a publicat împreună cu alte patru, despre care a spus că constituie baza poveștii sale de pe Instagram. Reporterul WSJ, Jeff Horwitz, spune că Facebook a publicat primele două documente la câteva minute după ce a primit o notificare cu o oră despre planurile de publicare ale ziarului. Documentele nepublicate anterior includ cercetări privind imaginea corpului fetelor adolescente și comparația socială bazată pe aspect.

Lansarea vine după o presiune semnificativă asupra Facebook pentru a elibera fișierele, inclusiv de la The Verge’s Casey Newton. „Știm că directorii Facebook cred urmatoarele: compania are beneficii globale pozitive pentru lume și știm, de asemenea, că sunt studenți meticuloși ai propriilor date”, a scris Newton marți. „Este greu de înțeles de ce, dacă datele sunt atât de pozitive, Facebook este deseori atât de reticent să le împărtășească”.

Raportul Jurnalului a evidențiat constatări specifice din document ca dovadă a unei probleme mai largi de sănătate mintală în aplicație – în special constatarea că „treizeci și două la sută dintre fetele adolescente au spus că atunci când se simt rău în legătură cu corpul lor, Instagram le-a făcut să se simtă mai rău. ”

Diapozitivele produse de Facebook ajută mult la acea interpretare, chiar dacă aceștia contestă anumite puncte ale interpretării. Într-un anumit diapozitiv, Facebook clarifică faptul că datele sunt mai bine interpretate ca „adolescenții care au o satisfacție mai scăzută a vieții sunt mai predispuși să spună că Instagram își face sănătatea mintală sau modul în care se simt mai rău decât adolescenții care sunt mulțumiți de viața lor”.

Publicarea cercetării ajunge în seara dinaintea audierii Congresului cu privire la efectul Facebook și Instagram asupra sănătății mintale a copiilor. Această audiere este programată pentru joi la 10:30 ET.