Tech

Să pierzi Facebook este rău, dar să pierzi WhatsApp este mai rău

Să pierzi Facebook este rău, dar să pierzi WhatsApp este mai rău

În haosul întreruperii Facebook de luni, este ușor să pierzi din vedere acoperirea companiei. A nu putea posta o nouă fotografie pe Instagram este cu adevarat frustrant pentru unii dar nu este neapărat o catastrofă. Cu toate acestea, pentru utilizatorii WhatsApp, în special în afara Statelor Unite, pierderea serviciului de mesagerie criptat Facebook este o schimbare care oprește viața, iar unul dintre serviciile de mesagerie concurente a fost dornic să valorifice astăzi.

În februarie anul trecut, WhatsApp a anunțat că are 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume. Comparați-l cu aroma originală a celor 2,5 miliarde de Facebook și este ușor să vedeți câte vieți atinge WhatsApp. A devenit metoda implicită de a contacta persoane din numeroase țări, inclusiv aproximativ 400 de milioane de utilizatori unici lunari din India, scrie Bloomberg. Asta depășește și comunicarea ocazională: WhatsApp este, de asemenea, axat pe a deveni un instrument critic pentru afaceri. Aplicația ia deja plăți în aplicație în Brazilia și India. Mai mult decât atât, WhatsApp a susținut în octombrie 2020 că 175 de milioane de oameni la nivel global își foloseau aplicația pentru a trimite mesaje afacerilor în fiecare zi.

LEGATE DE

Când Facebook cade, o economie merge cu ea
Cu WhatsApp în jos, asta înseamnă că apelurile și mesajele către prieteni și familie pot rămâne fără răspuns, cererile de servicii pentru clienți neadresate și informațiile vitale de organizare nedifuzate. Aplicația de mesagerie securizată este adesea unul dintre multele instrumente pe care organizatorii le folosesc pentru a conduce demonstrații și proteste (cu excepția cazului în care este blocată).

O întrerupere a WhatsApp este o problemă uriașă pentru persoanele care se bazează pe ea, dar o posibilă avantaj pentru aplicațiile de mesagerie criptate concurente. Cei mai importanți jucători, Signal, Telegram și cel puțin în SUA, iMessage, vor beneficia cu toții când Facebook și WhatsApp vorbește. Cel puțin până acum, doar Signal a făcut o tură de victorie publică.

 

Compania nu a reușit să dezvăluie cifre specifice către The Verge, dar a spus că Signal atingea niveluri de noi înscrieri, „la egalitate cu luna ianuarie a acestui an”. În aceeași lună, voi observa, când WhatsApp și-a lansat noua politică controversată de confidențialitate pentru mesajele de afaceri și Facebook în general a intrat din nou în flăcări pentru rolul pe care l-ar fi putut juca în revoltele din Capitolul din 6 ianuarie. Telegram și Apple nu au răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Facebook își restabilește serviciile și va dura mai mult timp până să știm cu adevărat câte persoane au afectat negativ întreruperea Facebook. Deocamdată, este sigur să spunem că a fost probabil mult mai enervant decât să nu îți poți actualiza povestea.