Tech

Twitter nu mai funcționează și multe alte site-uri se luptă din cauza întreruperii Facebook

Twitter nu mai funcționează și multe alte site-uri se luptă din cauza întreruperii Facebook

Când un grand ca Facebook cade de pe internet, există efecte masive knock-on. De exemplu, un site web menit să vă spună dacă serviciile nu funcționează, numit Is It Down Right Now, s-a luptat puternic sub încărcătura de oameni care încearcă să vadă starea Instagram. Cloudflare, o companie care rulează un serviciu DNS (DNS acționează ca o hartă pentru browserul dvs. web atunci când încearcă să găsească un site web și este, de asemenea, probabil vinovatul când vine vorba de întreruperi majore), raportează că a trebuit să mobilizeze resurse suplimentare pentru a păstra cu traficul persoanelor care încearcă să încarce Facebook (sau Instagram sau WhatsApp) de mai multe ori.

Dacă trebuie să verificați dacă alte site-uri nu funcționează, aveți în continuare opțiuni. Există venerabilul DownDetector, precum și Down for Everyone sau Just Me (DFEOJM m-a informat că nu doar eu am probleme cu Is It Down). Voi avea nevoie de voi toți pentru a decide între voi cum să împărțiți traficul între aceste două site-uri, așa că nu le prăbușim și noi. Desigur, cu Facebook în jos, cu toții aveam nevoie de ceva legat de timpul nostru. Contul oficial al Twitter (la fel ca și Jack Dorsey însuși) a fost fericit să-și bată joc de situație, dar fiecare site își are limita. Drept urmare, Twitter s-a rupt și pentru unii utilizatori. Pagina de stare a companiei spune că a avut o problemă cu API-ul său, care a fost rezolvat.

Ei bine ACUM ce fac?
În lumea hacking-urilor, există ceva numit atac DDoS (Distributed Denial-of-Service), în care atacatorii practic reunesc tone de resurse de calcul și le folosesc pentru a genera tone de trafic către un site web. Dacă au suficientă putere, site-ul web va cădea – și este foarte probabil ce s-a întâmplat cu Is It Down Right Now, cu excepția în loc de hackeri rău intenționați, jumătate din internet copleșind accidental serviciul prin voință combinată. Cred că asta se întâmplă atunci când pagina de stare a Facebook cade împreună cu restul serviciilor sale.