Diverse

De ce majoritatea gospodariilor au nevoie de pompe apa

De ce majoritatea gospodariilor au nevoie de pompe apa martie 29, 2022
30

Exista o mare varietate de pompe de apa disponibile pentru a se potrivi multor scopuri si nevoi diferite. Regula generala a pompei de apa este folosita in principal pentru a minimiza timpul de nefunctionare din cauza ploilor abundente si pentru a muta apa dintr-o zona in alta.

Tipuri de pompe apa

Exista doar cateva tipuri principale de pompe de apa, fiecare servind un scop specific in cadrul unei afaceri sau unei case. Cu toate acestea, toate tipurile sunt responsabile de mutarea apei dintr-o zona in alta in mod continuu.

Pompe de put: Acest tip de pompa de apa este folosit pentru a impinge apa dintr-o sursa de apa subterana prin conducte care se conecteaza la o casa. Pompele de apa de put sunt disponibile intr-o varietate de unitati de cai putere. Avantajul acestui tip de pompa este ca puteti selecta o pompa cu cantitatea potrivita de cai putere pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra individuale. De asemenea, puteti obtine pompe de apa pentru puturi cu suficienti cai putere pentru a servi mai mult  o casa sau o afacere.

Rezervoare sub presiune: Acest tip de pompa de apa regleaza presiunea apei pe masura ce intra in conductele din locuinta dumneavoastra. Este perfect pentru climatele care au toate cele patru anotimpuri. Motivul este ca schimbarile sezoniere pot modifica presiunea apei. De exemplu, primavara topirea zapezii va afecta presiunea apei.

Pompe de bazin: Acest tip de pompa de apa este cel mai bun pentru indepartarea excesului de apa din cauza ploii, topirea zapezii si inundatii. Pompa de colector este de obicei instalata sub o casa sau intr-o zona de subsol unde se poate acumula apa in exces. Plutitorul din interiorul pompei este activat atunci cand apa atinge un anumit nivel, ceea ce porneste motorul. Motorul invarte apoi lama, impingand excesul de apa pe un furtun de scurgere si in afara cladirii. Un alt beneficiu al pompelor submersibile este capacitatea lor de a gestiona cantitati mari de apa si de a fi scufundate fara pericolul unei pene electrice.

Exista doua categorii principale de pompe de apa: cu proiectare volumetrica si pompe centrifuge. Ambele tipuri sunt disponibile intr-o varietate de optiuni care pot fi adaptate nevoilor dumneavoastra.

Pompe de apa cu deplasare pozitiva: Acest tip de pompa de apa furnizeaza o cantitate fixa de debit. Sunt ideale pentru cladirile care au nevoie sa gestioneze lichide cu vascozitate ridicata. Avantajele acestui tip de pompa de apa includ eficienta ridicata si eliminarea aerului din linii. Pentru o performanta optima, spatiul liber dintre marginea exterioara si pompa rotativa trebuie sa fie aproape.

Pompe centrifuge de apa: Acest tip de pompa de apa utilizeaza un rotor rotativ pentru a deplasa apa prin pompa. Apoi presurizeaza debitul de refulare. Pompa centrifuga de apa poate fi utilizata cu toate lichidele, inclusiv cu lichide cu vascozitate scazuta. Este pompa de apa ideala pentru lichide subtiri si debite mari. Avantajele acestui tip de pompa de apa includ o crestere a presiunii din conducta de admisie, dispune de o sursa continua de presiune ce ofera un sistem de protectie impotriva incendiilor, perfect pentru pomparea apei calde prin miscarea apei in sistem inchis, are un intrerupator automat si nu este necesara ridicarea prin aspiratie. Acest sistem functioneaza cel mai bine atunci cand lichidul recirculeaza evitand supraincalzirea cauzata de debitele scazute.

Alegerea unei pompe de apa mai de pinde si de debitul de apa. Deci vreti sa fiti sigur ca alegeti cea mai potrivita pompa de apa, asa ca ar trebui sa incercati mai intai sa calculati consumul de apa din casa. Ce fel de pompa se va potrivi casei voastre? Nu uitati ca comportamentul de consum de apa al fiecarei case este diferit. Se poate calcula dupa cum urmeaza:

  1. Utilizati varful pe baza de apa ca standard

Primul pas este sa calculati ce pompa sa folositi. Luati in considerare punctul cel mai inalt al casei, cate etaje? Cat de sus este ultima incapere ce foloseste apa? De exemplu, in cazul unei case cu 2 etaje, distanta de livrare a apei a pompei de apa ar trebui sa fie de aproximativ 7 metri, deoarece, de obicei, o casa cu 1 etaj are o inaltime medie aproximativa de 3,5 metri.

  1. Calculati din consumul simultan de apa

De obicei, un robinet tipic are o rata medie de alimentare cu apa de 9 litri/minut. Asadar, incercati sa va dati seama cate puncte exista pentru alimentarea medie cu apa din casa voastra. Formula de calcul este alimentarea medie cu apa x numarul de puncte de utilizare simultana. De exemplu, daca exista 7 puncte de apa la dvs. acasa, dar sunt folositein acelasi timp in weekend si sarbatori 4 puncte, atunci 4 x 7 = 28 inseamna ca, in medie, daca casa foloseste apa in acelasi timp, aceasta va fie volumul este egal cu 28 litri/minut.

  1. Ganditi-va de la cazare, cate etaje sunt?

Calculul inainte de alegerea pompei electrice de apa este ultimul pas. Vedeti cate etaje are casa si cati wati ar trebui sa aiba pompa de apa? Dupa cum am mentionat anterior, de exemplu, daca este o casa cu 2 etaje, ar trebui sa fie folosita cu o pompa cu o presiune de 100 – 200 wati. Distanta de transmisie a apei de cel putin 7 metri si poate furniza apa nu scazuta, mai mult de 28 litri/minut.

Este simplu sa alegeti din categoria de pompe apa oferita de catre regalfermierul.ro, deoarece calitatea va fi intotdeauna cea mai buna, iar preturile sunt foarte avantajoase!